Cum gasesti un loc de parcare cu ParkMe?

0
2083

Exista multe aplicatii Android utile, iar dintre cele va indica un loc de parcare, astazi va vom prezenta aplicatia ParkMe. Este o aplicatie care a aparut in 2007 si este disponibila doar pentru telefoanele iPhone si poate fi accesata de pe site-ul companiei, www.parkme.com. In prezent, ParkMe se foloseste in peste 500 de orase din 29 de tari.

Este extrem de necesar sa cunoasteti intr-un oras mare care sunt spatiile de parcare, si sa le gasiti pe cele de care aveti nevoie, cele mai ieftine sau cele mai apropiate de locul in care doriti sa ajungeti. Aplicatia ParkMe va ajuta sa aflati locul de parcare, folosind itinerariul dumneavoastra.

Dupa ce ati gasit locul de parcare, puteti marca punctul de parcare pe o harta, puteti seta si un timer care va avertizeaza cand a expirat timpul de parcare. Aproape toti soferii sunt foarte ingrijorati ca nu vor gasi unde sa isi parcheze masinile in orasele mari, dar si in oricare orase, unde de exemplu, sunt pentru prima oara in trafic. O aplicatie care sa ii ajute, sa ii orienteze in trafic este mai mult decat necesara.

A gasi un loc de parcare este pentru soferi un factor de stres, este o problema complexa si complicata. Cum a aparut ParkMe? A aparut la ideea lui Sam Friedman, CEO-ul companiei care a dezvoltat aplicatia, mergea cu bicicleta prin aglomeratul Los Angeles si nota intervalele orare si preturile parcarilor si zonele cu restrictii pentru parcare, date importante pentru a fi folosite de aplicatia ParkMe.

Cu ajutorul autoritatilor, a reusit sa adauge informatii adunate in timp real de la dispozitive de tipul smart meter si senzorii de parcare in Los Angeles si alte zone. Aplicatia ParkMe arata locurile de parcare disponibile din parcarile publice si private. In orasele care folosesc aplicatia de la inceputul sau, s-au colectat multe date, astfel ca exista o orientare foarte buna pentru soferi.

In orase mai mici inca se dezvolta reteaua de parcari inregistrate cu ParkMe, de aceea daca sunteti intr-o tur prin orasele mari europene, de exemplu, veti putea folosi ParkMe si veti putea constata unde exista cea mai avansata retea de parcari, si unde este cea mai putin dezvoltata. In oricare dintre cazuri, este o aplicatie utila, pentru ca va ajuta totusi sa aflati macar cateva date despre parcari, si poate printre acele date este chiar informatia de care aveti dumneavoatra nevoie.

Daca nu aveti date, atunci cu siguranta nu trebuie sa renuntati la aplicatia doar pentru ca nu ati gasit o data toata informatiile. Este cazul si Bucurestiului, care nu are toate informatiile introduse in sistem, deci veti gasi mai putine date decat in alte metropole europene.

ParkMe poate deveni cea mai mare retea de parcari si poate fi extinsa si pentru smartphone-uri in functie de producatori, care incearca noi si noi solutii pentru rezolvarea acestei probleme destul de stresante si complexe pentru orice sofer, si anume locul de parcare. Este important ca aplicatia ParkMe sa functioneze din ce in ce mai bine.