Crearea unui ambient armonios prin echilibru

0
1156

Daca ati fost vreodata intr-o casa distractiva, stiti deja cum e sa va plimbati printr-o camera dezechilibrata. Dar, de multe ori in procesul de decorare al unei case cu decodepot, echilibrul este ceva care apare ca necesitate ulterioara.

La urma urmei, daca nu ai probleme serioase de fundatie, ma indoiesc ca podelele din casa ta sunt diferite fata de cele dintr-o casa de distractie.

Dar echilibrul in decorare este ceva care ar trebui sa fie luat in considerare la etapele de inceput de proiectare a camerei. Fara un echilibru adecvat, o camera ii poate face pe toti locuitorii sai sa se simta inconfortabil si nelinistiti.

De fapt, echilibrul intr-o camera este la fel de mult despre emotie cat este vorba de un design bun. Un echilibru si un bun design cu deco de pot emana sentimente de stabilitate si de bunastare. Mai precis, echilibrul este o parte a proiectului, una care evoca un sentiment de bine intr-o incapere.

Nimic nu se simte ciudat, dezechilibrat sau instabil

Deci, cum se atinge echilibrul intr-o camera? Crearea unui spatiu echilibrat si armonios depinde de trei lucruri: plasarea mobilierului si a decoratiunilor, utilizarea culorilor si a texturilor, precum si amploarea si proportia mobilierului si a pieselor de decor.

1) Variaza inaltimile

O camera in care toate piesele sau decorul sunt de aceeasi inaltime vor fi lipsite de interes. Atunci cand faci amenajari interioare cu mobila, pune bucati inalte langa piese scurte. In cazul in care canapeaua are un nivel scazut la spate, se adauga o piesa de mobilier inalta, ca un dulap sau o etajera.

Cu un decor mic, folositi raportul de 3 la 1. De exemplu, trei vase de diferite inaltimi grupate impreuna si echilibrate cu un singur obiect de decor mai mare pe partea opusa rezulta un design frapant.

2) Echilibreaza piesele grele sau care ies in evidenta

Imagineaza-ti camera ca pe un balansoar. In cazul in care o parte este trasa in jos, cu mobilier greu sau decor tipator, camera ta va arata dezechilibrata. Adaugand ceva pe cealalta parte vei aduce echilibrul necesar.

De exemplu, in cazul in care un perete are o biblioteca inalta si tone de decoratiuni de perete, asigurati-va un echilibru cu ceva inalt pe partea opusa a camerei. Daca aveti o canapea mare sau grea pe un perete, asociati peretelui opus o alta piesa fundamentala de mobilier.

3) Mai putin este cel mai bine

Nu instalati un mobilier ca pe un obstacol si nu ghiftuiti o camera cu prea multe obiecte de decor mici. O camera are nevoie de “spatiu de respiratie. Cea mai frecventa greseala pe care amatorii o fac este de a adauga in decor prea multe piese de mici dimensiuni.