Cum se verifica rankul unui site?

0
2320

Atunci cand construim o retea de linkuri si postam articole sau pur si simplu in momentul in care facem reclama la un site si vrem ca site-ul respectiv sa fie unul foarte popular pentru ca numai site-urile populare merg bine in momentul acesta ne gandim ca avem nevoie de firma optimizare seo.

In timp ce algoritmii no ranking pot sa fie folositori nu putem niciodata sa stim si sa fim siguri ca un site anume e intr-adevar bun si daca ramane la fel si pe viitor in cazul in care nu ii verificam si rankingul. Mai jos sunt cateva servicii de ranking foarte bune care va ajuta sa stabiliti daca site-urile particulare au un ranking bun ori mediocru.

Serviciul de page rank pe care ni-l pun la dispozitie cei de la Google e cea mai buna metoda prin care putem sa masuram calitatea si popularitatea pe care le au site-urile insa nu este suficient si daca folositi numai serviciul acesta el nu va poate da singur o idee corecta despre un site, daca este sau nu bun.

Exista mai multe site-uri care au un PR mae si nu putem sa avem incredere numai in aplicatia aceasta. Daca este sa discutam despre PR atunci ar trebui sa stiti ca principiul sau este acela ca toate site-urile se impart in 11 categorii care au ranguri incepand de la 0 si pana la 10. La acestea se adauga si categoria de sie-uri care nu sunt incluse in sistem.

Conceptul in acest sens este urmatorul: cu cat este PR-ul mai mare pe un site cu atat si site-ul respectiv este mai popular. Aceste site-uri care au PR-ul mare sunt rare. Site-urile care au valorile cuprinse intre 7 si pana la 9 sunt mai comune insa reprezinta o minoritate pentru ca acest PR denota si o calitate foarte buna a unui site.

Daca site-ul are un PR de 6 sau de 5 acest lucru inseamna ca el este privit de motorul de cautare ca fiind un site de o foarte buna calitate. PR-ul de 3 sau de 4 sunt pentru site-uri medii insa cu potential de crestere. De asemenea PR-ul cuprins intre 0 si pana la 2 sunt site-uri abia construite si care nu sunt in relatii foarte bune cu motoarele de cautare din diverse motive.

Alexa, comparativ cu page rank nu divide paginile web pe grupuri. Toolul acesta le pune pur si simplu in lista iar cele mai populare dintre ele sunt in top. Conceptul acestui tool este urmatorul: cu cat este rankingul mai mic cu atat este mai popular un site.

Site-urile care au sub 10000 sunt cele mai populare. Cele cuprinse intre 10000 si 30000 au si ele o popularitate destul de buna si cele care au rankingul pana in 100000 sunt site-uri cu o popularitate si un trafic destul de decent.

De asemenea putem sa speculam ca site-urile care au un ranking Alexa  de pana la 250000 sunt si ele decente si au trafic functionand corect. Toate celelalte sunt acele site-uri noi, cele cu probleme si cele fara popularitate.