Importanta marketingului digital in viata unei firme

0
1912

Iti recomandam sa faci pentru inceput cursuri gratuite de marketing digital, macar pentru a invata ce este mixul de marketing.

Desi pot exista inconstante in ceea ce priveste imaginile produselor;  mentinerea unei prezente sociale de succes necesita ca o afacere sa fie consecventa in interactiuni prin crearea unui flux de informatii in doua directii; firmele considera ca continutul lor este bazat pe feedbackul primit prin intermediul acestui canal, acesta fiind rezultatul faptului ca mediul este dinamic datorita naturii globale a internetului.

Utilizarea eficienta a marketingului digital poate duce la costuri relativ reduse in raport cu mijloacele traditionale de marketing; Reducerea costurilor externe de serviciu, costurile de publicitate, costurile de promovare, costurile de procesare, costurile de proiectare a interfetei si costurile de control.

Eficacitate

Constientizarea marcii s-a dovedit a functiona cu mai multa eficacitate in tarile care se confrunta cu o mare incertitudine in ceea ce priveste evitarea brandurilor, de asemenea, aceste tari care se confrunta cu incertitudini; social media marketing functioneaza eficient.

Cu toate acestea, brandurile trebuie sa fie atente sa nu fie excesive in ceea ce priveste utilizarea acestui tip de marketing, sau sa se bazeze exclusiv pe acesta, deoarece ar putea avea implicatii care ar putea sa le exploateze negativ imaginea.

Marcile care se prezinta intr-o maniera antropomorfizata au mai multe sanse sa reuseasca in situatii in care o marca comercializeaza pe o anumita nisa.

“Deoarece folosirea sociala a mass-media poate spori cunostintele marcii si astfel poate reduce incertitudinea, este posibil ca persoanele cu o mare incertitudine sa evite, cum ar fi francezii, sa aprecieze in mod special interactiunea sociala cu un brand antropomorfizat”.

Mai mult decat atat, platforma digitala ofera o usurinta de perceptie marcii si clientilor sai de a interactiona in mod direct si de a-si schimba efectiv motivele si impresiile.

Ultimele evolutii si strategii

Una dintre schimbarile majore care au avut loc in marketingul traditional a fost “aparitia marketingului digital”, ceea ce a dus la reluarea strategiilor de marketing pentru a se adapta la aceasta schimbare majora in marketingul traditional.

Dat fiind ca marketingul digital depinde de tehnologii care se dezvolta mereu si se schimba rapid, aceleasi caracteristici ar trebui sa fie asteptate de la evolutiile si strategiile de marketing digital. Aceasta portiune este o incercare de a califica sau de a segrega elementele notabile existente si pentru a fi folosite inclusiv de presa.

Segmentare: s-a pus mai mult accent pe segmentare in cadrul marketingului digital, pentru a viza anumite piete atat din sectoarele business-to-business, cat si din sectoarele de afaceri.

Influencer marketing: Legaturile importante sunt identificate in comunitatile inrudite, cunoscute sub numele de influentatori. Acest lucru devine un concept important in directionarea digitala.

Este posibil sa ajungeti la influentatori prin intermediul publicitatii platite, cum ar fi campaniile publicitare Facebook sau Google Adwords sau prin intermediul software-ului sofisticat sCRM (managementul relatiilor cu clientii sociali), cum ar fi SAP C4C, Microsoft Dynamics, Sage CRM si Salesforce CRM. Multe universitati se concentreaza acum, la nivel de master, asupra strategiilor de implicare pentru influentatori.