Unde ne petrecem concediul in 2019?

0
1169

Daca inca nu v-ati hotarat unde veti petrece acest concediu inca nu este prea tarziu sa alegeti un sejur in Cuba.

Pentru unii Cuba nu spune nimic insa dupa o cautare inspirata veti descoperi ca s-ar putea sa fie alegerea buna si sa reprezinte o noutate pentru albumul amintirilor de vacanta.

Datorita faptului ca este una dintre tarile cu clima calda pe tot parcursul anului, programarea concediului in Cuba poate fi solutia ideala pentru orice moment din an.

Diferentele de clima se datoreaza nivelului precipitatiilor. Astfel clima tropicala si subtropicala ofera turistilor concedii in toate perioadele de peste an.

Este recomandat sa alegeti o perioada in intervalul noiembrie si sfarsitul lui mai, cand timpul este mai secetos lunile de vara fiind destul de ploioase si cu sanse mari de uragane.

Daca va intrebati ce va asteapta intr-o tara uitata de lume? Ei bine, atractiile turistice s-ar putea inscrie intr-o lista foarte lunga pentru care ar fi necesare vreo zece sejururi.

Si asta pentru faptul ca desi nu e bine cunoscuta, Cuba detine foarte multe puncte turistice, istorice si adevarate vestigii.

Chiar si o plimbare printr-un album de fotografii te duc intr-o alta lume, parca lipsita de tot ceea ce intalnim in zilele noastre unde simplitatea oamenilor si bucuria de a trai isi fac loc inaintea tehnologiei si a haosului cu care suntem obisnuiti.

Probabil asta ar fi si marea provocare, o lume uitata cu imagini si locuri din trecut, intr-o atmosfera exotica pe care altadata doar ai fi visat-o.

Nu este foarte usor sa ajungi in Cuba pe cont propriu dar asta nu mai reprezinta o problema in zilele noastre. O agentie de turism precum Travel Matters iti poate pune la dispozitie cele mai bune si mai profitabile oferte.

Asa cum probabil majoritatea stiu, pentru intrare in Cuba este nevoie de o viza turistica, lucru care se obtine usor obtinand acea tarjeta turistica care se elibereaza in cateva minute la Ambasada Cubei in Bucuresti.

Desi pana in 2005 timpul parca a stat in loc in Cuba, acum putem gasi terase si restaurante, precum si pensiuni sau hoteluri de lux.

  • a imbunatatit considerabil transportul in comun si s-au restaurat cladirile foarte vechi.

Cu toata evolutia societatii, inca nu au disparut petrecerile cu cocktail specifice tarii, fetele care danseaza in jurul baietilor cu chitara, viata linistita si vesela, cantul si voia buna.

Probabil in mentalitatea multora a existat intotdeauna fascinatia lumii de acolo.

Acum avem posibilitatea de a calatori in locuri putin banuite pe care in urma cu 30 de ani doar le visam.

Geografic vorbind, Cuba este practic cea mai mare insula din Caraibe, marginita de Stramtoarea Florida, Oceanul Atlantic, Golful Mexic, Canalul Yucatan si Marea Caraibelor.

Relieful tarii variaza de la campii intinse la dealuri abrupte si munti.

Principala sursa de venit a tarii o reprezinta turismul. Cuba este una dintre tarile remarcate pentru initiativa practicarii culturilor organice pentru a hrani populatia muritoare de foame.

Pana in anul 1992 Cuba a fost declarata in mod oficial un stat ateu iar dupa aceasta data a devenit formal un stat secular.

Plajele cubaneze pot fi vizitate in orice perioada anului, cu precadere in lunile noiembrie si pana la sfarsitul lui mai cand cantitatea de precipitatii este redusa.

In urma citirii catorva review-uri am constat ca toata lumea s-a intors din Cuba multumita, relaxata si linistita cu un portofoliu de poze de neegalat si cu amintiri frumoase.

Chiar daca nu este o destinatie de lux, atrage prin vestigii istorice, povesti auzite in trecut care devin realitate si momente unice de neuitat.

Dupa o astfel de experienta unii au spus ca a fost o vacanta fabuloasa, altii ca este un loc unde cu siguranta se vor intoarce din nou.

Pentru cei care doresc liniste, un rom adevarat, o salsa si bineinteles niste oameni extrem de prietenosi cum sunt localnicii acestei tari, Cuba este destinatia perfecta.

Dincolo de peisajele de vis ale locurilor, istoria care a adunat-o fiecare cladire si o vezi la tot pasul printr-o plimbare prin Havana, de aceea se spune ca orasul trebuie vizitat la pas, este impregnata in fiecare cm de cladire sau de strada.

Simplitatea locurilor si a oamenilor probabil relaxeaza si locul devine astfel o binecuvantare.

Daca se pune in discutie un concediu de vis, Cuba reprezinta alegerea ideala, de la vis la realitate!