Un camin cald si primitor, cu design propriu

0
675

Atunci cand ne decoram casele, cei mai multi dintre noi stiu ce ne place, dar nu avem nici o idee despre cum sa aducem toate elemenele impreuna. Casele sunt adesea frumoase datorita sentimentului pe care ele il invoca si nu din cauza cantitatii de opere de arta scumpe sau a semnaturii designerului tapiteriei pe care o poseda.

Aceasta este o veste buna pentru cei care incearca sa decoreze intr-un anumit buget. Scala si proportia, doi termeni foarte frecventi in design interior, sunt ceea ce fac o casa sau o camera calda si primitoare. Ambele pot fi fi usor de realizat prin decoratiuni proprii si care nu costa o avere. Un magazin online cu decoratiuni interioare poate fi util in acest caz. Scala si proportia in designul interior se refera la lucruri diferite.

Scala tinde sa se refere la modul in care un element se raporteaza la dimensiunea camerei, de exemplu a inghesui o canapea confortabila intr-o camera de zi mica. Designerii ar spune ca acea canapea este scalata gresit pentru camera. Proportia se refera adesea la forma unui element si modul in care aceasta se raporteaza la alte lucruri din camera.

De exemplu, daca avem o masa patrata, dar in mijlocul ei punem un vas dreptunghiular, vasul probabil nu va arata bine, deoarece aceasta nu va fi proportia corecta pentru masa respectiva.

Pentru a evita confuzia, am de gand sa utilizez acesti termeni in modul in care majoritatea decoratorilor o fac – interschimbabil. Daca ma refer la scala sau la proportie, amintesc doar ca ele sunt elemente de design legate intre ele intr-un spatiu.

Sfaturi pentru crearea scala si proportia atunci cand decoram

O camera mai mare poate fi ocupata de mobilier si decoratiuni la o scala mai mare si invers. Cu cat o camera este maimica, cu atat mai mici sau delicate ar trebui sa fie piesele de mobilier si decor.

Principalul element de mobilier dintr-o incapere creeaza conditiile pentru scala celorlalte elemente. De exemplu, o canapea confortabila si o masa laterala delicata pot arata caraghios una langa alta.

Cu cat mai mare sunt plafoanele, cu atat mai inalt si mai impunator trebuie sa fie mobilierul, pe cand tavanele joase cerseasc pentru mobilier scund. Singura exceptie de la aceasta regula este folosirea mobilierul de mici dimensiuni, modern, intr-o camera cu tavane inalte pentru a obtine un efect dramatic.

Nu uitati sa lasati spatiu “alb” intr-o camera. Aceasta este spatiul din jurul si de deasupra mobilierului. O camera rareori arata bine atunci cand fiecare centimetru patrat din ea este umplut. Camera are nevoie de un spatiu pe care ochiul sa se odihneasca, iar asta se obtine prin lasarea unor suprafete neacoperite si a unor pereti goi.

Pe Decodepot.ro gasesti cele mai moderne decoratiuni pentru decorarea interiorului locuintei tale. Comenzile se pot prelua si prin adresa de email comenzi@decodepot.ro sau la numarul de telefon 0771.079.952