Totul despre avocatura

0
4618

Despre avocati trebuie stiut faptul ca acestia profeseaza respectand anumite valori, iar ei sunt obligati sa militeze pentru drepturile cetatenilor, atunci cand acestia le cer serviciile. Unii spun despre avocatura ca este o meserie, altii o catalogheaza ca pe o profesie, insa adevarul este ca avocatura este cu adevarat un mod de viata. De ce spun ca avocatura este un mod de viata? Pai este simplu, deoarece avocatura nu are un program fix, iar un avocat poate fi solicitat la absolut orice ora din zi si din noapte.

Avocatura are numeroase beneficii si avantaje, insa si destul de multe dezavantaje. Intr-adevar un avocat se poate bucura de multe satisfactii materiale, insa pentru acestea el trebuie sa lupte si sa munceasca considerabil. Un avocat trebuie sa fie destul de bun pentru ca meritele lui sa poata fi luate in considerare si pentru ca oamenii sa vrea sa-l angajeze, iar pentru a fi destul de bun, acesta trebuie cu adevarat sa isi dea tot interesul, indiferent de natura cazului pentru care este angajat. Avocatul poate oferi si solutii de gazduire sediu social in Bucuresti, descurcandu-se in orice situatie. Multi nu suporta avocatii care sunt in slujba violatorilor sau a criminalilor, insa acestia trebuie sa se gandeasca ca avocatii trebuie sa reprezinte pe oricine, deoarece asa le spune legea. Orice persoana are dreptul la un avocat. Acest drept este constitutional si el nu poate fi incalcat de catre nimeni si nimic. Unul dintre cele mai mari dezavantaje in practicarea avocaturii, dupa cum spuneam, il poate reprezenta lipsa timpului liber. Din cauza faptului ca un avocat poate fi solicitat la orice ora din zi si din noapte, lipsa timpului liber il poate afecta pe acesta, insa nu are ce face, caci numai astfel isi poate practica profesia. Intr-adevar, un avocat bun trebuie sa stie sa lucreze si sa vorbeasca cu oamenii si sa fie constient de faptul ca in profesia pe care o practica poate da peste destul de multe tipuri de oameni, care ii pot creea multe probleme, insa nu trebuie sa se lase afectat in niciun fel.

In tara noastra, Bucurestiul este orasul in care cei mai multi avocati isi practica profesia. Iar de acest lucru ne putem da seama si singuri, apeland la ajutorul internetului prin vialeges.eu. Pentru asta nu este necesar decat sa dam o cautare pe internet dupa cuvintele “avocati bucuresti”, iar in urma acestei cautari cu siguranta vom fi surprinsi de numarul rezultatelor ce ne vor aparea. Desigur, vom vedea ca o mare parte din acesti avocati nu sunt pledanti, adica nu isi ofera serviciile de a pleda in fata instantelor de judecata, ci numai de a oferi servicii de consultanta juridica. Adica de a oferi persoanelor interesate sau celor care se afla in pline procese, a unor informatii sau sfaturi de natura juridica.