Tot ce trebuie sa stii despre panourile solare nepresurizate?

0
1516

Persoanele care intentioneaza sa isi cumpere de la Top Solar panouri solare nepresurizate, trebuie sa stie mai intai de toate ca aceste panouri se monteaza deasupra celui mai inalt consumator, pe acoperisul locuintei, la o inclintatie de 45 de grade, astfel incat razele soarelui sa cada direct pe tuburile panourilor.

Este necesar ca acestea sa fie orientate in partea sudica, pentru ca in caz contrar razele soarelui nu vor cadea pe panourile respective pe tot parcursul zilei.

Aceste panouri nepresurizate sunt folosite pentru obtinerea apei calde menajere incepand de primavara si pana toamna, iar panourile respective pot oferi undeva intre 60% si 80% din necesarul de apa calda menajera.

Cand soarele straluceste insa foarte puternic, panourile nepresurizate pot sa ofere chiar si 100% din necesarul de apa al unei gospodarii.

Apa calda menajera obtinuta de la panourile solare nepresurizate poate fi utilizata pentru gatit, pentru spalatul vaselor, pentru a face dus sau baie in cada, plus in diferite alte scopuri.

Este necesar sa mentionam faptul ca apa calda menajera obtinuta de la panourile solare nepresurizate este identica in ceea ce priveste proprietatile cu apa calda obtinuta de la centrala termica sau de la boiler, deci poate fi utilizata fara probleme.

In continuare veti putea sa descoperiti cateva avantaje importante pe care le au panourile solare nepresurizate, dar veti putea sa descoperiti si cateva dintre dezavantajele acestora.

Avantajele panourilor solare nepresurizate:

  • Aceste panouri sunt cele mai ieftine de pe piata in ceea ce priveste captarea energiei termice:
  • Panourile solare nepresurizate pot acoperi intreg necesarul de apa calda menajera pe timpul verii, iar toamna si primavara pot oferi intre 60% si 80% din necesarul de apa calda menajera;
  • Panourile solare nepresurizate sunt usor de montat si usor de intretinut;
  • Amortizarea investitiei se va face in aproximativ 2 ani, dupa care apa calda menajera practic nu va mai fi platita;
  • Sunt ecologice, asadar nu afecteaza mediul inconjurator sub nici o forma.

Nu exista un produs care sa aiba doar avantaje si nici un dezavantaj, asa ca in continuare veti descoperi si dezavantajele acestor panouri solare nepresurizate.

Dezavantaje panouri solare nepresurizate:

  • Dat fiind faptul ca nu ofera posibilitatea de a fi utilizate si pe timpul iernii, putem spune ca acesta este un mare dezavantaj al panourilor solare nepresurizate;
  • Aceste panouri solare sunt dependente de o sursa de energie electrica din cauza faptului ca apa calda ajunge in casa doar prin cadere libera. In plus, este necesar ca aceste panouri sa fie amplasate cat mai sus, pe acoperisul casei la cel putin 3 metri deasupra celui mai inalt consumator.

Asadar, panourile solare nepresurizate vin cu avantaje si cu dezavantaje. Daca doriti sa achizitionati unul sau mai multe asemenea panouri trebuie sa tineti cont de numarul de persoane care urmeaza sa beneficieze de apa calda menajera, dar si daca apa calda obtinuta de la panourile solare va fi utilizata pentru alte activitati in afara uzului gospodaresc.

Ei bine, acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in legatura cu panourile solare nepresurizate.