Tot ce trebuie sa stii despre fotografia glamour

0
1469

Probabil ati auzit discutandu-se despre faptul ca fotografii profesionisti s-au specializat in realizarea diferitelor categorii de fotografii. Unii dintre acestia s-au specializat in realizarea fotografiilor glamour, iar cateva exeple de asemenea fotografii veti putea vedea accesand www.andreescugabriel.ro.

Ce este fotografia glamour?

Fotografia glamour se concentreaza asupra frumusetii persoanei din fotografie. Desi este un gen de sine statator, accentul pus pe frumusete poate inspira si munca in alte genuri. De exemplu, sesiuni foto portret sau sedinte de moda.

Fotografia glamour nu este bine inteleasa. Este un gen care poate sarbatori atractia sexuala. Din aceasta cauza, uneori ii face pe fotografi sa fie tematori. Si de alte ori ajunge la extreme care nu se mai califica drept glamour.

Nu toti fotografii maestri sunt de acord cu ceea ce se califica drept fotografie glamour. In definitia cea mai acceptata, glamourul este fotografia care se concentreaza pe frumusete si farmec. Acest lucru este diferit de fotografia de moda. Acest camp se poate simti adesea similar in pozare si iluminare. O fotografie realizata in stil glamour nu se refera la haine.

Seturile Glamour nu au legatura cu recuzita sau locatia. Acestea pot fi importante, dar mai putin decat pentru o sedinta de moda. Fotografiile glamour se concentreaza asupra frumusetii fizice.

Fotografii experimentati precum Andreescu Gabriel reunesc mai multe aspecte diferite. Acest lucru este pentru a evidentia acea frumusete eterica de basm. De la sifonier si machiaj pana la iluminat si post-procesare. Toate elementele diferite lucreaza impreuna pentru a celebra frumusetea subiectului.

Pentru multi, fotografia glamour se refera la acordarea de incredere femeilor, si se refera de-asemenea la a face toate femeile sa se simta frumoase.

Pentru fotografi, fotografia glamour este o sesiune de portret. Dar una care maximizeaza frumusetea subiectului. Este o sesiune de portret care poate implica machiaj, alegeri de garderoba si posturi fine.

Altii definesc fotografia glamour ca ceva mai senzual. Aceste tipuri de imagini inca sarbatoresc frumusetea, dar intr-un mod mai flirtant. Aceste fotografii glamour evidentiaza atractia. Insa fotografii pot face asta cu poze si lumina. Nu numai garderoba.

Asta nu inseamna ca modelul poarta intotdeauna haine revelatoare. Dar, uneori, fotografii vor defini glamourul ca fotografii asemanatoare cu buldoirul. Chiar daca se afla in afara boudoir-ului (sau dormitorului).

De asemenea, genul nu se leaga de un stil specific. Unele fotografii glamour se refera la incredere, altele, flirtez mai mult cu timiditatea. Fotografii Glamour pot folosi lumina tare, lumina moale, lumina naturala sau lumina de studio. Ceea ce conteaza in fotografia glamour este modul in care totul se imbina pentru a sarbatori frumusetea.

Fotografia glamour este aceiasi cu fotografia boudoir, sau exista diferente intre acestea?

Imbracamintea glamour acopera gama de la imbracat la aproape gol. Un film de boudoir este un sub-gen al fotografiei glamour. Boudoir sarbatoreste si frumusetea, dar intr-un mod sexual mai evident.

Subiectele de fotografie Boudoir poarta deseori lenjerie. Si, dupa cum sugereaza si numele, o astfel de sedinta foto are loc intr-un dormitor sau alta locatie privata. Aceste fotografii, si glamour, nu se refera la crearea unui raspuns din partea privitorului.

Boudoir poate ajuta femeile sa se simta mai sigure in propria piele. De exemplu, noile mirese adesea le ofera cadou sotilor lor albume foto cu imagini boudoir.

Glamour impartaseste multe dintre caracteristicile fotografiei boudoir. Desi tot boudoirul este o forma de glamour, nu tot glamourul nu este boudoir.

Ce configurare de lumina este necesara pentru  a putea realiza fotografia glamour?

Cu orice gen de fotografie, iluminarea este importanta. In stralucire, iluminatul functioneaza pentru a evidentia frumusetea si a ascunde imperfectiunile. Iluminarea glamour poate fi dura cu umbre profunde. Sau moale cu tranzitii treptate spre umbre.

De exemplu, in anii 1950 glamourul Hollywood folosea lumina puternica cu farurile. Dar multi artisti boudoir folosesc lumina moale pentru ferestre. Pozitia luminii este unul dintre cele mai esentiale aspecte ale fotografiei glamour. Plasata deasupra si orientata spre model, lumina va ajuta la evidentierea pometilor. Aceasta sculpteaza chipul.

Alaturi de pometi, lumina potrivita poate evidentia linia barbiei si alungirea gatului. Lumina poate ajuta modelul sa para din scena si sa atraga ochiul pentru a evidentia frumusetea.

Alte informatii despre fotografiile glamour

Este foarte important sa facem precizarea in ceea ce priveste fotografiile glamour, ca acestea au nevoie de editare. Majoritatea imaginilor glamour au nevoie de retusare, dar nu de aerograf. Fotografia glamour celebreaza frumusetea. Fotografii trebuie sa aiba grija sa nu treaca linia de la frumusete la plastic.

Editorii Glamour se concentreaza adesea asupra ochilor, si in cele mai multe cazuri folosesc instrumente de editare pentru a evidentia culoarea, in timp ce arderea poate scoate genele.

Concluzie

Fotografia glamour accentueaza frumusetea, uneori senzuala, alteori tactica. Fotografiile in stil glamour pot fi parodiate sau controversate. Insa, atunci cand este facut corect, glamourul este un stil de fotografie care apreciaza frumusetea. Si ce fotograf nu apreciaza frumusetea?