Tehnologii de Realizare a Literelor Volumetrice

0
875

Literele volumetrice, cifrele sau alte interpretări, litere cu becuri sau neluminoase. Întreaga lor categorie este una de impact. Realizarea lor depinde de cerințele clientului și de modelul ales.

Procesul fabricării

Odată întocmit designul produsului, se va realiza macheta acestuia. Procesul de executare a literelor volumetrice este stabilit de către experți. Următorul pas este proiectarea construcției metalice pe care literele volumetrice o să fie amplasate, acest cadru metalic este făcut dintr-o țeavă specială.

Echipamentele folosite sunt echipamente laser de înaltă calitate și se întocmesc detaliile pentru literele goale și se taie, urmând asamblarea prin sudare sau lipire.

Pentru fixarea literelor volumetrice pe construcția metalică se folosesc elemente de fixare speciale iar literele se vor putea demonta ușor și eficient putând fi instalate simplu.

Înainte de finalizare a literelor volumetrice, acestea sunt testate în cel mai mic detaliu. Se conectează la curent care va arde neîntrerupt timp de două sau două zile și jumătate iar dacă în decursul acestor teste nu sunt întreruperi de funcționare, produsul este gata de livrat.

Din atelierul de litere volumetrice

Literele volumetrice Neon Spectral sunt literele a căror tehnică de fabricare este una specială. Acestea sunt realizate din bare de sticlă, tuburi colorate în masă sau sticlă clară și sunt îndoite manual la flacără.

Metoda este strategic construită să o anumită temperatură la care tubul folosit să nu sufere modificări, să nu se îndoaie și în urma pompării de aer la îndoituri sticla să nu se cuteze, deformeze sau chiar să se rupă. O curbură rotundă și estetică este esențială pentru acest tip de litere volumetrice. Forma caracterului ales se va îndoi astfel într-un mod frumos și corect.

Literele volumetrice din tablă iluminate cu led au de asemenea o tehnologie de realizare complexă. Sunt fabricate din tablă de aluminiu cu canturi, un material flexibil care se va îndoi și va lua forma șabloanelor care sunt asigurate după forma și dimensiunea literelor volumetrice dorite.

Vopsirea literelor volumetrice din tablă iluminate cu led se va face electrostatic. În urma acestei pregătiri speciale sunt echipate electric în vederea iluminării pe față cu o mască de plexic care va filtra și risipi puterea dată de către pledul de iluminare punctiform.

Iluminarea pe spate este o altă variantă care ajută ca montajul să fie realizat pe un perete și va da un efect elegant lucrării.

Literele volumetrice plate neiluminate sunt realizate din plastic PVC, acril, sticlă organică, plexiglas, material compozit din aluminiu, oțel inoxidabil, polistiren. Acestea reprezintă o investiție financiară benefică deoarece nu sunt scumpe.

Tehnologiile de realizare a literelor volumetrice sunt vaste și speciale la fel ca rezultatul.