Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa: Seteaza-te pentru succes

0
1874

O alimentatie sanatoasa nu presupune doar limitarea la dieta stricta sau nerealista, nici macar privarea de alimentele care va plac. O alimentatie echilibrata presupune mai degraba acel sentiment minunat care iti da mai multa energie si-ti stabilizeaza starea de spirit. Daca te simti coplesit de tot felul de conflicte dintre nutritionisti, iar sfaturile privind o dieta anume nu-ti ofera siguranta, nu trebuie decat sa inveti cum sa creezi un regim alimentar gustos, variat si mai ales sanatos. Si vei face acest lucru de unul singur atunci cand intalnesti doar experti care iti spun ca un anumit aliment este bun pentru tine, iar altul iti va spune exact opusul.

Pentru a te asigura de succes, gandeste-te sa-ti planifici o dieta sanatoasa cu un numar de pasi mici si usor de gestionat, mai degraba decat sa te axezi pe o schimbare drastica. Daca abordezi aceste schimbari treptat si cu angajament, vei avea o dieta sanatoasa mai devreme decat crezi.

Simplifica – In loc sa te preocupi prea mult de numarul caloriilor sau de masurarea marimii portiilor, crede in dieta ta in ceea ce priveste culoarea, varietatea si prospetimea. In acest fel ar trebui sa fie mai usor sa faci alegeri sanatoase. Gaseste cateva alimente care iti plac si construieste-ti un retetar personal care sa adune cateva ingrediente din cele mai proaspete. Treptat, dieta ta va deveni din ce in ce mai sanatoasa si mai apetisanta.