Sfaturi pentru cumpararea unui rucsac

0
1455

In momentul in care cauti genti sau rucsacuri de cea mai buna calitate poti da click aici si vei intrea intr-un magazin plin de articole sportive de cea mai buna calitate dar si de articole foarte fashion atat pentru adulti cat si pentru copii, din care noi acum vom discuta despre rucsacuri si despre cum ar fi bine sa le cumperi.

Tine cont de faptul ca un rucsac ar trebi sa fie usor. Atunci cand faci parte din categoria persoanelor care au o geanta mai mare tocmai pentru ca o incarca foarte mult cu lucruri inutile iti poti cumpara un ghiozdan care sa aiba o capacitate limitata si care sa fie potrivita pentru nevoile tale.

Greutatea unui rucsac cu care mergi la scoala nu ar trebui sa depaseasca foarte mult greutatea ta. De exemplu daca tu ai intre 40 si 50 de kilograme atunci ghiozdanul cu cartile nu trebuie sa aiba de fapt mai mult de 6 kg.

In cazul in care cumperi un ghiozdan greu si adaugi cartile destul de grele si ele daca sunt multe poti sa te confrunti cu dureri de spate si cu o postura incorecta.

Poate parea evident insa de multe ori este important sa alegem rucsacul tinand cont de dmensiunile si forma corpului. El nu ar trebui sa ajunga sub talie si nici sa depaseasca inaltimea umarului.

Compartimentare optima a rucsacului este foarte importanta. Ce inseamna de fapt o buna compartimentare? Sunt unele ghiozdane care au un spatiu inclusiv pentru creioane, pentru guma si ascutitoare. Spatiile pentru laptop si mobil sunt uneori prezente in rucsac si este important ca el sa fie incapator astfel incat sa iti intre si cartile.

Un rucsac care are o compartimentare buna te poate ajuta sa iti mentii interiorul in buna ordine si starea de sanatate a spatelul nu va fi afectata atunci cand stii sa organizezi interiorul tinand cont de greutatea si de dimensiunile tale.

Specialistii recomanda punerea cartilor si caietelor pe partea din spate a ghiozdanului adica lipita de spatele tau. Pentru a putea mentine o buna distributie a interiorului iti recomandam sa alegi un ghiozdan de tipul rucsac care are doua sau chiar mai multe compartimente asa cum am mai spus.

Buzunarul mare se poate folosi pentru carti, pentru agende si pentru elementele mari in timp ce buzunarul mic se poate utiliza pentru obiectele ceva mai usoare.

Tine cont de bretelele pe care rucsacul tau le are. Alege un rucsac care are bretele late si la care sunt distribuite uniform intre partea stanga si dreapta a corpului. Poti ajusta suficient curelele in asa fel incat ghiozdanul sa fie potrivit perfect e corpul tau.

Folosirea ambelor curele iti asigura faptul ca incarcatura se distribuie uniform si poti sa previi stresul la care este supusa coloana ta vertebrala. Chiar sunt momente in care vei avea tendinta sa folosesti o curea pentru a evita acest lucru.

Desi nu este esential sa poti sa alegi un ghiozdan confectionat din materiale impermeabile poti sa fii surprinsa de ploaie moment in care se va uda interiorul.