Se mai merita sa iti cumperi un Iphone 6 Plus?

0
1104

Iphone 6 Plus s-a lansat in anul 2015 si dupa acesta au mai urmat cateva modele de telefoane din ce in ce mai performante, cu functii, caracteristicii si design cat mai noi. In 2019 s-a lansat seria de telefoane Iphone 11 ( Iphone11, 11 Pro si 11 Pro Max), care au in plus fata de Iphone 6 Plus, destul de multe functii. Dar in functie de nevoile pe care le ai, inca se mai merita sa iti cumperi un 6 Plus, mai ales ca nu mai este atat de scump. 

Pretul unui 6 Plus este in jur de 1.800 de lei. Desi este o suma destul de mare in comparatie cu alte modele de telefoane, avand in vedere ca este un telefon al companiei Apple, nu este atat de scump. Un alt avantaj al faptului ca este mai vechi este acela ca in cazul in reparatii, precum schimbare geam la Iphone 6 Plus, va fi mult mai ieftina decat schimbarea geamului la Iphone X sau 11. Sau o inlocuire a unui acumulator, va costa automat mai putin decat inlocuirea acumulatorului la un Iphone 11. 

Daca esti un fan al telefoanelor Apple clasice, Iphone 6 Plus inca pastreaza modelul clasic, are butonul Home, ceea ce de la Iphone X incolo nu mai este valabil si multi utilizatori au nevoie de ceva timp pentru a se obisnui fara butonul Home. Daca ai un buget  mai mic, dar totusi vrei un telefon Iphone, 6 Plus este in continuare o alegere buna, mai ales daca nu ai mare nevoie de un telefon atat de performant ca Iphone 11 de exemplu. 

Ceea ce este mai dezavantajos in a-ti cumpara un telefon mai vechi este faptul ca iti va fi mai dificil sa gasesti accesoriile necesare pentru telefon, precum o husa sau o folie. Dupa aparitia a mai multe modele noi de Iphone, accesoriile s-au inmultit pentru modele mai noi si pentru modele mai vechi nu se mai gasesc atat de usor ca pana acum. Alt dezavantaj il mai reprezinta actualizarile. Daca modelul de telefon este mai vechi si software-ul actualizat este o versiune recenta, telefonul poate sa intampine dificultati si sa nu mai aiba aceeasi viteza de procesare ca pana atunci. Dar daca aceste lucruri nu te descurajeaza prea mult, daca pentru ceea ce ai nevoie telefonul este in continuare bun, atunci Iphone 6 Plus este o alegere buna. 

Prin urmare, daca vrei sa iti cumperi neaparat un Iphone, dar bugetul alocat pentru cumpararea acestuia este unul mai mic si daca nu ai mare nevoie ca telefonul sa fie unul foarte performant si sa aiba functii si design de ultima generatie, atunci Iphone 6 Plus este inca o alegere potrivita.