Responsabilitatile unui administrator de bloc

0
1959

Un administrator de bloc este o persoana care are multe indatoriri si responsabilitati inscrise in fisa postului unei asociatii de proprietari. Aceste persoane trebuie sa fie capabile sa dovedeasca eficienta in indeplinirea mai multor sarcini si sa jongleze cu toate responsabilitatile care le au pentru a indeplini indatoririle zilnice cat mai bine posibil.

Un administrator de bloc este responsabil pentru intregul imobil in ceea ce priveste vanzarea, inchirierea, transferarea si administrarea unui imobil.

Acesta actioneaza ca un mijloc de legatura intre oameni si asociatia de proprietari si se asigura de bunul mers al asociatiei de proprietari si ca toate activitatile sa decurga conform planificarii si fara intreruperi.

Un administrator de bloc trebuie sa rezolve multe responsabilitati generale care au o anumita periodicitate. Principala sa prioritate este de a se asigura ca blocul este condus si administrat cat mai eficient posibil.

Aceste persoane sunt responsabile si de indeplinirea sarcinilor de catre ceilalti angajati si trebuie sa-i supravegheze in indeplinirea atributiilor lor.

Exista multe sarcini pe care un administrator de bloc trebuie sa le duca la bun sfarsit in conformitate cu fisa postului.

Prima sarcina de care acesta trebuie sa se achite cu succes este sa rezolve problema intretinerii. Acest lucru inseamna sa calculeze toate cheltuielile pentru un bloc, apoi sa le imparta pe scari si pe apartamente, proportional cu consumul fiecarui apartament.

Cu alte cuvinte, acesta trebuie sa citeasca toate contoarele de apa calda, apa rece, agent termic, gaze si alte servicii care sunt contorizate. La aceste cheltuieli trebuie sa adauge facturile pentru evacuarea gunoiului menajer, intretinerea spatiilor si alte cheltuieli.

In final, un administrator de bloc trebuie sa adune toate aceste sume si apoi sa le imparta proportional pe apartamente.

Pentru a-si desfasura activitatea, un administrator de bloc care ofera servicii de administrare asociatii de proprietari si locuinte individuale trebuie sa aiba cunostinte de contabilitate primara si sa fie foarte organizat. El trebuie sa opereze cu registre de casa, sa taie chitante locatarilor pentru sumele platite pentru achitarea intretinerii si sa foloseasca tot felul de tipizate.

De asemenea, trebuie sa stie sa intocmeasca contracte cu anumite firme de intretinere, cu societati comerciale care se ocupa de evacuarea gunoiului menajer sau cu alte entitati.

Mai mult decat atat, el este responsabil de intocmirea contractelor de angajare pentru personalul de intretinere cum ar fi femei de serviciu, electrician de serviciu, instalator de serviciu si alte meserii.

Un administrator de bloc este, de asemenea, responsabil de pastrarea in bune conditii a blocului. El raspunde de starea de fixatie a partilor comune, de starea peretilor, a usilor de la intrarea pe casa scarii, de subsolul blocului si alte zone din incinta acestuia.

In cazul in care constata ca este nevoie de reparatii, trebuie sa anunte de urgenta personalul de serviciu si, in cazul in care aceste reparatii depasesc competenta acestora, sa contracteze firme specializate pentru executarea lucrarilor. Poti sa vezi aici toate serviciile oferite de catre Digitalproperty.ro.