Rame ochelari de vedere – sfaturi utile

0
1133

Iata regula de baza pe care trebuie sa o ai in vedere atunci cand alegi o rama de ochelari: da-ti seama de ce ii lipseste fetei tale si alege o rama care iti completeaza aspectul.

De exemplu, daca ai o fata cu forme unghiulare, cu multe linii, poate ai vrea ca o pereche de ochelari cu ramele in forma rotunda sa adauge niste curbe care sa ajute la armonia fetei tale.

Daca, din contra, ai o fata cu caracteristici curbate, poate ar fi bine sa alegi niste rame dreptunghiulare pentru a echilibra balanta. Aceasta este regula de baza in ceea ce priveste alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere in functie de morfologia fetei.

Daca vrei cele mai frumoase rame le poti cauta in categoria rame ochelari de vedere Tommy Hilfiger.

Detaliat, regula de mai sus se aplica in felul urmator:

Pentru o fata rotunda, ideala este alegerea unor rame dreptunghiulare care vor oferi un aspect al fetei mai lung si mai subtire.

O pereche de rame de tipul „fluture” ar putea functiona perfect in acest caz, insa colturile ar trebui sa fie mai degraba patrate decat rotunjite. Ramele mai groase nu arata chiar bine pe o fata rotunda, asa ca incearca sa alegi o rama realizata dintr-un material subtire.

Iti dam si un exemplu: Rame ochelari de vedere barbati TOMMY HILFIGER (S) TH 1488 807.

Pentru o fata patrata, aproximativ egala in latime si in inaltime, purtatorii de ochelari pot alege o rama de forma rotunjita. Daca iti place sa creezi un profil puternic si nu doresti ca ochelarii sa te faca sa pari impozant, asigura-te ca ramele alese sunt mari si in inaltime, si in latime.

Ramele inguste, dreptunghiulare, pe o fata mare si patrata nu te vor face sa arati prea bine. Asigura-te ca alegi o pereche de rame mai subtiri, pentru ca cele groase, de culori inchise, confera fetei patrate o impresie puternica, o va scoate prea mult in relief, iar aspectul total nu va fi cel mai placut.

Fetele ovale sunt pentru ochelari cam ceea ce reprezinta grupele de sange universale pentru cei care au nevoie de sange: se potrivesc cu orice rama. Acestea arata bine cu aproape orice stil de ochelari, atata timp cat sunt evitate totusi extremele.

Ramele pentru fetele ovale pot fi inguste sau late, patrate sau rotunde, subtiri sau mai groase. Fa alegerea in functie de preferintele personale, oricum orice alegere ai face este cea buna.

Pentru o fata in forma de inima sau de tip triunghiular, in care fruntea este una lata, iar barbia subtire si iesita in relief, alege o rama fina, ingusta si mai inalta (cu toate acestea, bratele sa nu fie prea largi).

Este vorba intotdeauna despre crearea unui echilibru: pentru a contrabalansa barbia ascutita, ti se potriveste foarte bine o rama de forma patrata sau dreptunghiulara; mai mult decat atat, aceasta iti va acccentua caracterul, la fel cum o va face si o rama ovala, cu marginile de sus rotunjite.

Nu uita si de aspectul culorii. Daca, dimpotriva, esti o persoana cu o fata de tip triunghiular inferior, adica fruntea este ingusta, iar barbia mai mare, poti incerca o rama care sa iti sublinieze partea superioara a fetei.