PVC sau aluminiu si cum fac ele diferenta intr-un spatiu modern. Investeste si apoi economiseste cu geamuri termopan de calitate

0
1435

De cand si-a facut aparitia pe piata, tamplaria din PVC si apoi aluminiu s-au asortat cu usurinta si mare eficienta cu toate gusturile, incaperile si tipurile de design existente si posibile. Avantajele sunt enorme si nu exista nicio indoiala ca sunt alegerea perfecta daca vrei durabilitate, siguranta si o izolare termica si fonica garantata.

Varietatea este imensa, dar inainte sa investesti, trebuie sa cunosti cel putin esentialul a ceea ce inseamna tamplaria, diferentele dintre materiale si ce ai tu nevoie, in functie de locul in care vrei sa le instalezi si nu numai.

Ce este un geam termopan?

In primul rand, ce este geamul termopan? Explicat in mod simplu, este compus din doua straturi de geam, separate de un spatiu umplut cu gaz rar sau aer – care are menirea de a conserva caldura, si implicit banii pe facturi.

In al doilea rand, la ce trebuie sa atragi mai intai atentia atunci cand vrei sa investesti in termopane? Putini distribuitori o sa iti spuna asta, insa zona in care te afli conteaza foarte mult.

Daca spatiul tau se afla in zone cu trafic greu, aeroporturi, sine de tren, in apropierea locurilor de joaca pentru copii sau aglomeratie, trebuie, in mod evident, sa alegi o optiune care iti garanteaza izolare fonica deplina.

Daca, in schimb, spatiul tau se afla intr-o zona mai inalta sau la coltul cladirii, unde expunerea la frig este considerabila, vei vrea cu siguranta sa investesti in izolarea termica, pentru a taia considerabil din cheltuieli pe timp de iarna.

In al treilea rand, cum stii ce ti se potriveste? Aici revenim la varietatea generoasa de modele disponibile. Dupa ce ai masurat cu exactitate golul de fereastra, expertii te vor indruma catre stocul lor.

Intreaba despre diferentele de profil, camere si milimetri latime, cum te avantajeaza pe tine si tot ce te intereseaza. Nu uita de geometria spatiului in care vrei sa montezi. Calculeaza bine, preferabil alaturi de specialisti, variantele de deschidere si formele produselor. Intr-un magazin specializat, ai de ales din tot ce iti poti imagina.

Iar acum, pe scurt, diferentele dintre tamplarii, impreuna cu avantaje si inconveniente.

Aluminiul este superior tamplariei PVC, mai intai de toate, la capitolul longevitate. Un produs premium rezista cu peste 25 de ani mai mult, inclusiv la la lovituri si factori de mediu.

Este usor de intretinut, versatil si asigura o protectie fonica demna de mentionat, cu pana la 50% mai bine decat alte modele. Profilele de aluminiu se potrivesc cladirilor cu birouri, zonelor mari de geam sau celor in forma de cupola ori pentru sisteme arhitecturale complexe.

Pe de alta parte, aluminiul este vulnerabil la intrarile prin efractie, fiindca este un metal usor si maleabil, deci simplu de indoit. In contrast, tamplaria PVC este rigida, dura si dificil de spart. Este mai accesibila ca pret, se intretine usor, nu rugineste, fiind necesara doar lubrifierea balamalelor, periodic. Acestea sunt mai degraba indicate pentru apartamente de bloc sau case.

Acest articol are rol informativ! Pentru o investitie inteligenta, studiaza piata si apeleaza la profesionisti.