Procesul de lucru al fotografului pentru nunti

0
1181

Chiar daca majoritatea oamenilor au participat la macar o nunta, acest lucru nu inseamna ca ei cunosc procesul atunci cand le vine si lor randul sa paseasca spre altar. Mai jos este un ghid pas cu pas pentru a angaja un fotograf ocphotography pentru nunta.

Primul pas: Fotograful

Aceasta poate fi o sarcina descurajatoare chiar si pentru cineva care urmareste blogurile a sute de fotografi pentru nunta. Este de recomandat sa angajati pe cineva care locuieste in orasul in care va avea loc nunta.

Majoritatea fotografilor profesionisti care fac poze pentru nunta calatoresc oriunde este necesar si chiar daca nu locuiesc in zona in care va avea loc nunta, exista o mare posibilitate ca el sa mai fi facut fotografii in acea zona. Incercati sa restrangeti cautarea la maxim cinci fotografi pentru nunta, care va plac cel mai mult.

Pot exista mai multe intervale de pret in acest caz. Incepeti sa comunicati cu ei, astfel incat sa alegeti trei cu care sa va intalniti.

Intalnirile fata in fata sunt destul de dificile deoarece fotograful va fi cu voi pe durata intregii zile si in cazul acesta va veti dori ca fotograful sa fie nu numai unul competent ci si un om cu care sa va intelegeti si cu care sa nu va deranjeze sa petreceti timpul. Dupa aceste intalniri veti fi capabili sa alegeti un fotograf nunta potrivit.

Pasul doi: Alege o oferta

E de sperat ca in timpul discutiilor cu fotograful ati aflat deja ce servicii poate oferi si cam ce ai avea tu nevoie. E bine sa ii ajutam astfel incat sa nu ajunga sa ne vanda mai mult decat avem nevoie, dar e bine sa ne asiguram ca serviciile oferite vor acoperi toate momentele importante care se vor intampla in ziua nuntii.

Ziua de lucru a fotografului pentru nunta este in mod obisnuit de opt ore, exact ca a oricarui alt fotograf. Pe de alta parte adesea este nevoie de acoperit zece ore de activitate incepand cu pregatitul miresei si pana la terminarea petrecerii.

Fotograful pentru nunta pe care il vei alege va trebui sa te ajute sa iti dai seama daca iti vei dori un album de nunta (este recomandat ca amintirile sa fie pastrate atat in format tiparit cat si in format digital), si sa discutati daca va va da doar pozele printate sau si cele in format digital.

Pasul trei: Decideti cum va fi ziua nuntii

Exista doua tipuri de fotografi pentru ziua nuntii. Primul este fotograful traditional iar al doilea este fotograful spontan. Dupa aceste modele vom structura timpul necesar pentru a planifica ziua si fotografiile.

Fotograful va veni si va incepe cu detaliile. Rochia, pantofii, invitatiile, florile, rochia domnisoarei de onoare, parfumul, bijuteriile. Dupa ce vor fi fotografiate toate acestea, fotograful si femeile se vor pregati pentru fotografiile artistice.

Acesta este momentul in care fotograful pentru nunta va incepe sa surprinda momentele si sa construiasca povestea zilei.

Pe acest site oc photography puteti gasi inspiratie pentru fotografiile de nunta sau de ce nu, un fotograf profesionist pentru un eveniment special.