Principalele conditii pentru angajarea la videochat

0
924

Salariile din industria de videochat reprezinta o adevarat tentatie pentru multe dintre tinerele din ziua de astazi.

Pachete salariale ce pot ajunge si la mii de euro pe luna, beneficii si bonusuri periodice, toate acestea iti fac cu ochiul, mai ales ca si programul de lucru nu este atat de solicitant ca la o terasa ori la un bar, unde trebuie sa stai in picioare si sa alergi pe la mese o zi intreaga.

Dincolo de asta, nici la BeYou Studio si nici la alte studiouri de videochat care se respecta nu vorbim despre vreo munca degradanta sau impusa in afara vointei tale.

Acestea sunt principalele motive pentru care videochatul a devenit astazi o ocupatie imbratisata de tot mai multe tinere, chiar fara sa stie exact ce presupune munca in acest domeniu.

Pana la a ajunge insa sa vorbim despre salarii de mii de euro lunar, sa vedem insa ce conditii ar trebui sa indeplinesti pentru a te putea angaja la un studiou de videochat din Bucuresti sau din tara.

Ai varsta legala?

Prima conditie pe care trebuie sa o ai in vedere atunci cand aplici la un job la BeYou Studio este cea legata de varsta. Daca in alte locuri te mai poti angaja cu acordul parintilor, de la varsta de 16 ani, la BeYou Studio nu se accepta fete sau tineri care nu au implinit varsta majoratului.

Iar acest lucru este impus dintr-un motiv foarte simplu, intrucat vorbim despre o activitate nu chiar aat de comuna, dar si controversata totodata, ce poate presupune si anumite vulnerabilitati din partea celui care o presteaza.

Mai mult, vorbim despre semnare aunor contracte, iar angajatul trebuie sa le citeasca si sa le semneze in deplina cunostinta de cauza.

Program de lucru flexibil

Un alt aspect de care se ingrijesc atat companiile, cat si cei care opteaza pentru un job in videochat, este legat de program. De stie ca, in companiile multinationale, dar si in institutiile de stat, programul de lucru normal este de opt ore zilnic.

Si in industria videochat se poate opta pentru o astfel de normare a activitati, insa acest lucru ramane la latitudinea angajatorului si a angajatului. Astfel, o operatoare videochat poate lucra foarte bine cateva ore dimineata si cateva seara, pentru a face o norma intreaga.

De asemenea, altele pot opta pentru un program part-time, care sa nu le greveze timpul alocat familiei sau altor activitati. Caci, am uitat sa mentionam, BeYou Studio nu impune vreun fel de exclusivitate in privinta activitatilor desfasurate.

Cu alte cuvinte, ai libertate totala sa mai detii inca un job, cu conditia ca cesta sa fie intr-un alt domeniu.