Prin ce metode se pot imprima ambalajele din plastic?

0
3467

Se cunosc mai multe metode de imprimare sau de personalizare a ambalajelor, dintre care amintim: prin serigrafiere, prin flexografie sau prin tipar offset. Daca se solicita imprimarea pe ambalaje din plastic, clientul va spune ce model doreste, il va trimite in format gata de tipar.

Compania Schoeller Allibert este o companie cu multa experienta in productia ambalajelor, care a stiut sa investeasca atat in infrastructura, cat si in specialisti, pentru a satisface orice nevoie a clientilor, iar unii dintre acestia doresc sa foloseasca tot mai des ambalaje din plastic imprimate.

De exemplu, flexografia inseamna un procedeu rotativ de imprimare, care foloseste niste clisee fotopolimerice pentru a transfera cerneala pe suportul de imprimat. O alta metoda este imprimarea in policromie din cartoane ondulate, cartoane duplex, dupa care se poate stanta la diferite forme.

Exista si ambalaje din carton ondulat imprimate digital. Ambalajele pentru cutiile de medicamente, pentru mostrele de produs sau etichetele pentru produsele alimentare pot fi imprimate folosind tehnologia Xerox Igen.

Alta metoda de imprimare este cea cu jet de cerneala din rola, este o imprimare de calitate la viteza foarte mare si cu costuri mici. Etichetarea ambalajelor este un procedeu modern prin care se pot personaliza cutiile, si nu doar cutiile, ci si alte tipuri de ambalaje.

La Schoeller Allibert se foloseste tehnica IML (In Mould Labeling) pentru navetele de bauturi, fiind o solutie de ambalare care ofera posibilitatea marfurilor sa fie expuse la raft in multe tari. Se prefera etichetele in culori vii. Etichetele sunt folii de polietilena sau polipropilena imprimate, dar sunt foarte subtiri, au doar cativa milimetrii. Tehnologia IML integreaza etichetele pe navete in timpul turnarii prin injectie, fiind inserate in matrita.

Spre deosebire de imprimarea la cald cu folii care permite doar o singura culoare, tehnologia IML permite mai multe culori, iar imprimarea are loc pe toate laturile in acelasi timp. Modelul devine mai creativ si include niste suprafete stralucitoare sau mate sau in relief, care isi pastreaza calitatile pe intreaga durata de utilizare a navetei.

Exista cativa factori care au determinat dezvoltarea tehnologiei IML, dintre care amintim zgarierea, expunerea la raze UV, spalarea repetata, temperaturi prea inalte, dar compania Schoeller Allibert are experienta de peste zece ani in folosirea tehnologiei IML, nu mai sunt secrete in procesul IML si automatizare. Astfel, straturile devin lacuite si laminate, pentru rezistenta cat mai mare la degradarea cauzata de zgarieturi.

Ambalajele din plastic imprimate sunt din ce in ce mai solicitate pe piata ambalajelor, de aceea productia de la Schoeller Allibert este in crestere pentru acest tip de ambalare.

Orice client al acestei companii trebuie sa fie pe deplin multumit de serviciile oferite, iar imprimarea este una dintre metodele prin care clientii pot sa obtina cele mai interesante ambalaje prin care sa isi poata mari vanzarile, in acelasi timp compania producatoare pe langa tehnologia IML cauta noi variante de imprimare a ambalajelor, pentru a le implementa in viitor, astfel incat sa isi mentina pozitia de top in industria ambalajelor.