Povestea unor oameni prosti

0
2318

Asa cum spune si titlul, va voi relata o intamplare reala ca s-a petrecut unor persoane pe care le cunosc inca din copilarie. Erau genul de oameni strangatori si muncitori, dar pe care nu ii prea duce capul, genul asemanator cu tiganii care aduna fiare vechi, fac ceaune si dau castroane de tabla la schimb pe nuci.

Ei bine…, astia nu se ocupau cu asa ceva, insa toata viata au fost culegatori. Cand era sezonul de ghebe erau zi de zi la adunat, cand erau afenele – mergeau zilnic pe munte, in plus mai sunt si pietari. Sunt multi la numar, mai multe familii care au ramas in aceiasi curte dupa ce s-au casatorit. Cu acestea si altele pe care nu le stiu eu se ocupa de pe vremea comunismului si desi atunci le mergea bine acum sta altfel treaba.

Deoarece aveau nevoie, pe vremea lui Ceasca, atunci cand faceau ceva bani gramada se duceau si isi luau o dacia papuc. Astfel au ajuns intr-o vreme sa aiba in curte 4 bucati dacia papuc noi, pe care cu timpul in loc sale combine le-au pastrat. Acum , dupa 20-30 de ani au aceleasi masini care insa au ajuns niste rable si banii lor munciti in tot acest timp au ramas bagati in ele si intr-o casa cu turnulete de aluminiu, inceputa cu peste 15 ani in urma, nefinaliata nici astazi.

Oare pe unii chiar nu ii duce capul sau asta le-a fost lor norocul si nu au stiut sa anticipeze ce ii asteapta?