Participarea la programul Orizont 2020: Ghidul complet al aplicantilor

0
2158

Programul Orizont 2020 este unul anual de finantare a inovarii si cercetarii cu scopul principal de realizare a unor descoperiri stiintifice cu impact la nivel mondial si de clasare a acestui sector in zona de top a domeniului industrial.

Cercetatorii europeni au acum ocazia de a dezvolta servicii sau produse cu impact pozitiv major nu doar la nivel european ci si la nivel global prin beneficiile oferite de oportunitatile de finantare asociate cu acest proiect.

Aderarea la programul Orizont 2020

Horizon 2020 programme este un program de cercetare si inovare extrem de complex insa participarea la acesta nu este una dificil de realizat ca urmare a simplificarii pasilor necesari aderarii la acesta. Acest ghid complet al aplicantului include toate detaliile importante cu privire la maniera in care propunerile pentru proiectele cu finantare pot fi realizate corect in cel mai scurt timp posibil.

Un prim pas extrem de important pentru reusita aderarii la programul Orizont 2020 consta in identificarea unui set de propuneri care pot fi considerate oportune pentru fiecare aplicant in parte. Pe portalul Comisiei Europene pot fi descoperite toate apelurile efectuate si actualizate periodic in cadrul programului de cercetare si inovare Orizont 2020.

In cadrul sectiunii Alte oportunitati de finantare de pe portal veti putea gasi si informatii suplimentare cu privire la intreaga gama de apeluri. Indiferent daca sunteti companie mica, mijlocie sau mare, puteti aplica la acest program in functie de profilul acesteia.

O oferta individuala sau un proiect realizat in parteneriat cu alte organizatii

Un alt pas extrem de important pentru aderarea cu usurinta la programul Orizont 2020 consta in considerarea unui parteneriat pentru proiectul pe care il aveti in vedere. Puteti cauta organizatii interesate de dezvoltarea aceluiasi tip de proiect atat in colectivul cunoscut de oameni de afaceri din domeniu cat si in alte orase sau tari din cadrul Uniunii Europene.

Daca varianta unui parteneriat nu va surade, atunci puteti opta si pentru depunerea unei propuneri individuale. Cele mai des intalnite propuneri in acest caz sunt cele inainte de cercetatori din diverse domenii stiintifice sau echipe de persoane interesate de realizarea unor descoperiri cu impact major la nivel mondial.

Exista instrumente specifice si pentru solicitarea ofertelor de finantare specifice IMM-urilor in cadrul proiectului Orizont 2020. Gama variata de optiuni in ceea ce priveste forma de organizare posibila pentru solicitarea cererilor de finantare in cadrul acestui program aduce numeroase beneficii, obiectul principal fiind acela de dezvoltare a relatiilor de cooperare internationala in domeniul cercetarii.

Suport extern si expertiza pentru evaluarea ideii de proiect Orizont 2020

Exista companii specializate in oferirea suportului extern pentru evaluarea ideilor de proiect Orizont 2020 si stabilirea unor directii de imbunatatire a acestor cereri de finantare in vederea asigurarii reusitei acestora.

Echipele din cadrul acestor companii sunt pregatite sa vina in sprijinul clientilor de la etapa evaluarii ideii initiale pana la etapa redactarii concrete a cererii de finantare, finalizand procesul prin inaintarea acesteia catre comisie pentru aprobare.

Asistenta profesionala a membrilor unei astfel de echipe cu experienta este de un real folos pentru asigurarea reusitei obtinerii finantarii pentru ideea de proiect pe care o aveti.