Nutritie corecta pentru porumbei inseamna hrana de calitate, vitamine si minerale

0
1889

Orice crescator de porumbei stie ca hranirea corecta a pasarilor nu inseamna doar mancarea de calitate, respectiv gritul si grauntele. Acestea sunt principala sursa de energie, de proteine si fibre, insa este nevoie totodata si de minerale, de microelemente, vitamine, iar acestea nu sunt in totalitate obtinute prin mancarea zilnica.

In mod special pentru porumbeii voiajori, pentru cei care iau parte la competitii sau pentru cei care cresc pui sunt necesare vitamine pentru porumbei administrate dupa o schema anume. Pot fi uleiuri speciale, adaugate peste graunte sau suplimente amestecate in apa.

Care sunt diferentele intre porumbeii crescuti cu vitamine si minerale si cei carora nu le sunt administrate suplimente

Nu spune nimeni ca porumbeii hraniti bine si carora nu le sunt administrate vitamine si minerale nu vor fi sanatosi. Nutritia corecta tine la distanta alte probleme de sanatate.

Pentru cei care au concursuri la care participa si deci au implicit nevoie de mai multa energie, suplimentele sunt absolut o recomandate. Iar diferentele se observa imediat: porumbeii nu mai obosesc atat de repede, se refac mai repede dupa competitii, vor creste pui sanatosi.

Trebuie spus de asemenea ca grauntele au un continut scazut de calciu, dar si de sodiu sau de fosfor, cupru sau zinc. Lipsesc vitaminele B, A, E sau K. Unii merg pe ideea de a adauga spanac si grit cu scoica, insa nici aceasta masura nu poate compensa cu nivelul optim de vitamine si minerale de care au nevoie porumbeii.

Administrare de vitamine

Pentru cei interesati de vitamine si complex de produse de tip suplimente nutritive pentru porumbei magazinul online produsecolumbofile.ro pune la dispozitie o gama vasta. Aceste produse sunt de la mari branduri ale nisei. Spre exemplu numai de la Aviform regasim peste 10 tipuri de amestecuri de vitamine si minerale.

Alegerea tine cont in primul rand de etapa in care se regasesc pasarile. Un aport mai mare de vitamine este necesar celor care au pui sau celor care naparlesc, care se pregatesc de competitii sau sunt in perioada de refacere. Un produs complex este Pink Minerals, in cantitate generoasa de 1 kg. Include vitamina A, D3, B1, B2, B12, calciu, acid folic, cupru, fier, magneziu si zinc, dar si iod, sodiu, seleniu printre altele.

Indicatiile de administrare sunt regasite tot aici la fiecare produs in parte. Exista si variante de suplimente lichide, amestecate in apa. Afla stocul disponibil pentru ce te intereseaza in cadrul paginii mentionate.