Nu ai bugetul necesar pentru a cumpara un telefon nou? Repara-ti telefonul actual

0
241

Atunci cand o persoana isi doreste un telefon care este destul de scump si nu si-l permite, gandul este posibil sa ii zboare la ideea de a-l cumpara second hand. Unele telefoane au preturi extrem de mari si nu sunt accesibil pentru oricine, de aceea se apeleaza la alte metode mai ieftine. Totusi, cumpararea unui telefon second hand nu este atat de sigura precum cumpararea unui telefon resigilat sau reconditionat. De aceea, este bine sa iei cateva masuri de preventie. Daca nu sti care sunt aceste pericole si masurile de preventie, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Vanzatorii nu pot fi de incredere, este un aspect pe care trebuie sa il ti minte. Atunci cand cauti un telefon pe site-urile corespunzatoare, este de preferat sa te uiti la acele anunturi care are descriere riguroasa si poze suficiente pentru a-ti da seama de starea telefonului (daca este zgariat sau spart). Exista si anunturi cu telefoane sparte si se pot cumpara de cei care au nevoie de unele piese din ele. Dar daca vei vedea anunturi in care descrierea este foarte scurta sau pozele cu telefonul sunt prea putine sau inexistente, iar daca vanzatorul nu vrea sa iti trimita poze si informatii suplimentare, este cel mai bine sa ignori acel anunt si sa cauti mai departe, pentru ca poate fi un semn ca vanzatorul nu este de incredere sau poate ca are ceva de ascuns. Daca anuntul este despre un Iphone 6 Plus, este posibil ca telefonul sa fie spart, astfel incat va fi nevoie de o noua display iphone 11 si el vrea sa ascunda acest lucru, dar in acelasi timp sa te convinga ca telefonul este intr-o stare buna. De preferat este sa eviti anunturile care au o descriere scurta si poze putine sau inexistente. 

Este cel mai bine sa cauti anunturi din zona ta pentru a te putea intalni cu vanzatorul ca sa vezi telefonul cu ochii tai, sa il testezi, sa vezi daca are alte probleme pe langa cele specificate de vanzator in anunturi. Daca vanzatorul refuza sa se intalneasca cu tine, nu mai insista si cauta alt anunt pentru ca este posibil sa aiba ceva de ascuns. Daca accepta intalnirea, alege un loc public, de preferat sa existe si camere de supraveghere, nu un loc retras. 

Exista si vanzatori de incredere, care nu au nimic de ascuns, doar ca nu iit poti da seama care sunt aceia, de aceea este mai bine sa fii precaut. 

Prin urmare, daca vrei sa iti cumperi un telefon second hand, este cel mai bine sa respecti sfaturile de mai sus, pentru a cumpara telefonul in siguranta si pentru a evita ca cineva sa te pacaleasca.