Materialele naturale – cea mai buna alegere pentru constuirea casei noastre

0
901

In ziua de astazi, trendul care a acaparat cu desavarsire piata constructiilor si care s-a detasat in mod vizibil din toate initiativele de pana acum este acela de a construi din ce in ce mai sustenabil, din ce in ce mai simplu si cu ajutorul unor materiale care sa fie pe cat posibil mai apropiate de sursa lor naturala.

Exista bineinteles variabile ale acestui trend, de la extremele acelora care construiesc intregi cartiere din chirpici sau caramizi fabricate manual si pana la aceia dintre noi care aleg sa integreze sustenabilitatea in casele moderne.

Este usor de prevazut ca o casa moderna facuta sustenabila cu ajutorul unor materiale naturale va fi din ce in ce mai usor de construit pe masura ce trece timpul, deoarece vor exista din ce in ce mai multe materiale de acest tip.

Una din metodele prin care ne putem transforma casa intr-una integrata in mediul inconjurator, care sa fie in acelasi timp sustenabila si sa nu faca risipa de energie si resurse este folosire pe de-a intregul a tuturor elementelor pe care le avem la dispozitie.

Aici putem pleca de la materialele de constructie si putem incepe chiar cu piesa centrala a casei noastre : acoperisul.

Daca vom alege sa folosim tigla ceramica pentru acoperirea casei noastre, vom alege sa folosim o tigla fabricata din materiale naturale.

Tigla ceramica se fabrica prin coacerea argilei la 1000 de grade Celsius, intr-un cuptor tunel, timp de mai multe ore. Dupa coacere, tiglele ceramice se racesc cu ajutorul unor ventilatoare imense, dupa care sunt supuse unui control de calitate obligatoriu.

Tiglele ceramice prezinta foarte multe avantaje pentru cei care aleg sa isi construiesc o casa noua , cateva dintre ele fiind strans legate de economia de energie, timp si resurse disponibile:

  • un acoperis din tigla ceramica va fi mult mai rezistent in timp, ca urmare a procesului prin care aceasta este fabricata
  • acoperisurile din tigla ceramica ajuta enorm la economisirea de energie termica, deoarece nu permit irosirea caldurii
  • tigla ceramica, ca si material, permite instalarea de panouri fotovoltaice care sa ajute si mai mult la protejarea mediului si economia de resurse naturale
  • rezistenta tiglei ceramice o face ideala ca si alegere de prima linie pentru aceia dintre noi care isi doresc o casa durabila.

Astfel, fie ca va doriti sa ajutati la protejarea mediului sau sa va asigurati ca veti construi o casa care sa fie durabila in timp, noi suntem alegerea ideala.

Va furnizam o gama larga de tigla ceramica in Iasi, cu diverse culori si texturi, totul pentru a va ajuta sa va creati casa ideala.