Marketing + Vanzari + CRM = Succesul afacerii

0
2216

Firmele, ca si clientii, vin cu propriile asteptari si conditii atunci cand isi construiesc relatia, cum ar nevoile si dorintele fiecarei parti. Firma are nevoie sa faca profit pentru a supravietui si a creste. Clientii, pe de alta parte, vor produse si servicii de calitate la preturi acceptabile. Un program program gestiune meliorcras bun CRM poate influenta ambele conditii.
CRM este un nou concept in multe organizatii. Daca pentru tine este un termen nou, trebuie sa stii ca multe companii au investit deja multa energie si resurse pentru a dezvolta un sistem CRM de calitate.

CRM poate avea un impact major asupra viitorului companiei prin: distragerea atentiei de la produs la client, rationalizarea ofertei la cererea clientului si subliniind competentele necesare pentru un proces CRM eficient.
Si pentru ca ne pregatim sa iesim din recesiune, este momentul potrivit pentru a revizui realatia cu clientii, asigurand elementele de baza in marketing si vanzari si folosind tehnologia CRM pentru a le sprijini.

Un plan solid de marketing, urmat de vanzari pe masura este o formula dovedita. Acesta incepe la departamentul de marketing, care, folosind simple instrumente de analiza a datelor pentru a obtine perspectiva clientilor si a pietei, obtine niste informatii. Aceste analize si informatii ajuta la crearea de campanii targetate, care sunt lansate chiar din modulul campaniei de marketing al sistemului CRM. Un sistem de implementare bine facut leaga modelele de marketing si cele de vanzari pentru a le face accesibile din aceeasi platforma. Folosind instrumentele de lucru furnizate de cei mai multi furnizori de software CRM, acestea ajung in mod automat la reprezentantii de vanzari prin intermediul profilului de client, care este, de asemenea, gazduit in sistemul CRM.

Tehnologia joaca un rol esential in organizarea companiilor in ziua de astazi. Desi au existat progrese semnificative atat in marketing cat si in vanzari, aplicatiile CRM vin sa rezolve cele mai multe critici privind colectarea de date ale clientilor interni si externi, informatii de piata, pe care le analizeaza si le folosesc pentru a optimiza campaniile de marketing si vanzari.

Este nevoie de timp, bani si efort pentru a pune la punct un sistem CRM care sa-ti aduca profit. Este tot acest efort in favoarea ta? Se pare ca da. Indiferent ca actioneaza in domeniul modei, alimentatiei sau orice alt business, companiile de succes au pus la punct procese si tehnologii care sprijina ecuatia simpla: marketing + vanzari + CRM = impact mare asupra viitorului in afaceri.