Mărirea sânilor – silicoane, implanturi saline sau injectarea de grăsime proprie?

0
2532

Anii `90 – în care, în România, operația de mărire a sânilor cu implant de silicon era cel mult de nasul vedetelor – au apus demult! Dacă pe atunci toată lumea știa că poți număra pe degetele de la o mână femeile din țara noastră care au apelat la bisturiu pentru a avea un bust mai mare, în prezent, o astfel de operație a devenit atât de comună încât este făcută la ordinea zilei. Astfel, tot mai multe românce – și nu mă refer la cele din showbiz – obțin sâni mai voluptoși cu ajutorul implanturilor din silicon.

Așadar – vrând, nevrând – mai mult ca sigur că ați văzut, cel puțin o dată, un decolteu „tunat”. V-ați întrebat, însă, cum de unele îți sar în ochi de la o poștă, iar altele sunt mai degrabă modeste?

Bineînțeles, în primul rând este vorba despre mărimea alesă de posesoare și de felul în care aceasta alege să-și scoată în evidență bustul prin vestimentația adoptată, însă – precis îmi dați dreptate! – mai e vorba de ceva…

Exact, este vorba despre forma protezei siliconice, care se împarte între cea rotundă și cea anatomică. Iată câteva caracteristici despre fiecare:

  • Silicoanele rotunde

Datorită formei rotunde a implanturilor din partea medială a sânilor, aceste silicoane conferă acel aspect de sâni apropiați chiar și fără sutien. Totuși, acest lucru are și un dezavantaj: totodată, conferă și un aspect nenatural al bustului, fiind vorba exact de acele silicoane foarte vizibile și care accentuează puternic impresia de sâni falși.

Un avantaj pe care acest tip de silicoane îl oferă, însă, constă în faptul că nu există riscul rotației implanturilor, așa cum există în cazul protezelor siliconice cu formă anatomică.

  • Silicoanele anatomice

Conferă, sânului, un aspect natural, astfel că, în cazul alegerii corecte a mărimii – care se recomandă a fi direct proporțională cu statura și forma corpului posesoarei, acest tip de implant poate chiar să treacă neobservat. Are o formă de picătură cu volum mai mare în partea de jos și mai redus în partea de sus, întocmai la fel ca sânul natural.

Totuși, esteticienii țin să precizeze că acest tip de proteze au, spre deosebire de cele rotunde, un mic risc de torsiune, adică de rotire sau de întoarcere cu susul în jos al siliconului.

Implanturile saline

Implanturile saline sunt, de fapt, implanturi umplute cu ser fiziologic, nu cu silicon, care oferă avantajul ca, în cazul rupturii, soluția să fie absorbită de organism fără niciun fel de risc. De asemenea, implică o incizie mai mică, astfel că și cicatricile rămase în urma punerii acestor implanturi sunt mai puțin vizibile.

Un alt avantaj al implanturilor saline constă în preț, care este mai mic decât al celor siliconice.

Totuși, doctorii esteticieni spun că alegerea acestui tip de implant are și dezavantaje, iar seria acestora nu este tocmai mică: au risc mai mare de contractură capsulară, au riscul de a crea cute vizibile pe sâni și, la atingere, dau senzația palpării unei pungi umplute cu apă, ceea ce nu e tocmai plăcut, nu-i așa?

Mărirea sânilor cu propria grăsime

O altă metodă de mărire a bustului – ce-i drept, nu la fel de populară ca implanturile cu silicon – constă în injectarea de grăsime proprie în sâni. Intervenția este cât se poate de simplă, fiind vorba doar de recoltarea grăsimii dintr-o zonă a corpului din care se dorește reducerea ei – de obicei abdomen sau coapse – și injectarea acesteia în sâni.

Cel mai mare avantaj al acestei proceduri îl reprezintă, evident, faptul că este remodelată și o altă zonă a corpului, pentru că – nu-i așa? – de grăsime nu e tocmai ușor să scapi!