Lenjerii de pat din materiale naturale

0
1399

In momentul in care discutam despre lenjerii de pat, trebuie mentionat ca acestea se impart in trei mari categorii, si anume: lenjerii de pat confectionate din materiale naturale, lenjerii de pat confectionate din materiale sintetice si lenjerii de pat confectionate dintr-un amestec de materiale naturale + materiale sintetice.

Din punct de vedere al calitatii, lenjeriile de pat confectionate din materiale naturale sunt cele mai bune, motiv pentru care femeile cauta mereu cate o oferta lenjerii pat din materiale naturale.

In continuarea acestui articol vom vedea care sunt cele mai cunoscute materiale naturale din care se pot confectiona lenjeriile de pat, si vom discuta putin pe scurt despre fiecare dintre acestea.

Bumbac

Bumbacul este o fibra naturala moale, cultivata din planta de bumbac si care a fost folosita in industria textila pentru mult timp si din mai multe motive intemeiate. Acesta este un material moale, usor, si care respira, ceea ce permite circulatia aerului pe piele.

Este extrem de comun, durabil si usor de spalat. Din toate aceste motive, o tesatura moale din bumbac poate fi o alegere excelenta pentru imbracaminte de baie si lenjerie de pat.

Lana

Lana este un produs realizat din parul natural al unei oi, capre sau a unui diferit alt animal asemanator. Cand vedeti lana, probabil credeti ca este acesta este un material calduros si poate, de asemenea.

Pentru multe tipuri de lana, acest lucru poate fi adevarat. Lana este un izolator excelent, dar cantitatea de izolatie pe care ati dori-o probabil depinde de mediul dvs. de dormit, deci alegeti greutatea si teserea tesaturii in consecinta, astfel incat sa nu va supraincalziti.

Lana este un material care va poate provoca diferite alergii in cazul in care sunteti o persoana sensibila, asa ca este important sa stiti dinainte daca sunteti sau nu alergic la lana, pentru a nu cumpara o asemenea lenjerie, care mai apoi sa va produca alergii si disconfort.

Matase

Matasea este o fibra de proteina naturala, obtinuta din coconi de viermi de matase. Este incredibil de moale, puternica si este un excelent termoregulator, mentinandu-va o temperatura racoroasa cand este cald si o temperatura calduroasa cand este rece.

In ceea ce priveste lenjeriile de pat confectionate din matase, se spune ca acestea au fost si sunt considerate a fi lenjerii de pat de lux, asa ca daca vreti sa aveti o lenjerie luxoasa, atunci trebuie sa optati pentru matase.

Bambus

Se pare ca bambusul devine din ce in ce mai popular, deoarece tinde sa fie moale, usor, respirabil si se pretinde a fi natural si antimicrobian. Din aceste motive, tesaturile bambus adevarate pot fi o alegere buna pentru somn.

Ei bine, acestea sunt cele mai populare materiale naturale din care se pot confectiona lenjerii de pat.

Exista magazine online precum www.patulmeu.ro care comercializeaza asemenea produse, si care vin in intampinarea clientilor si a clientelor cu diferite oferte atractive atat pentru lenjerii de pat din bumbac, cat si pentru lenjerii de pat din lana, lenjerii de pat din matase sau lenjerii de pat din bambus.