Informatii utile despre marketing digital

0
1550

Daca vrei sa inveti sa faci marketing online atunci ai nevoie de cele mai bune cursuri SEO.

Ancheta Nielsen Global Connected Commerce a efectuat interviuri in 26 de tari pentru a observa cum consumatorii folosesc Internetul pentru a lua decizii de cumparaturi in magazine si online.

Cumparatorii online cauta din ce in ce mai mult sa cumpere la nivel international, peste 50% din cei care au cumparat online in ultimele sase luni spunand ca au cumparat de la un comerciant cu amanuntul de peste mari.

Utilizarea unei strategii omni-canal devine din ce in ce mai importanta pentru intreprinderile care trebuie sa se adapteze la asteptarile in schimbare ale consumatorilor care doresc oferte tot mai sofisticate pe parcursul procesului de cumparare.

Comerciantii cu amanuntul se concentreaza din ce in ce mai mult pe prezenta lor online, inclusiv pe magazinele online care functioneaza alaturi de magazinele existente fizic.

“Culoarul fara sfarsit” din spatiul comercial poate duce consumatorii la achizitionarea de produse online care sa corespunda nevoilor lor, in timp ce comerciantii cu amanuntul nu trebuie sa efectueze inventarul in locatia fizica a magazinului.

Numai comerciantii cu amanuntul pe Internet intra si pe piata; unii instituie puncte de vanzare corespunzatoare pentru a oferi servicii personale, ajutor profesional si experiente tangibile cu produsele lor.

O abordare omni-canal nu numai ca este benefica pentru consumatori, ci si beneficiaza de avantajele afacerii:

Cercetarile sugereaza ca clientii cheltuiesc mai mult decat dublu atunci cand achizitioneaza prin intermediul unui distribuitor omni-canal, spre deosebire de un comerciant cu amanuntul cu un singur canal, si sunt deseori mai loiali. Acest lucru se datoreaza usurintei achizitiei si disponibilitatii mai largi a produselor.

Clientii adesea cerceteaza online si apoi cumpara din magazine si, de asemenea, intra in magazine si apoi cauta alte optiuni online.

Cercetarea online a clientilor in functie produse este deosebit de populara pentru articolele la preturi mai ridicate, precum si pentru bunurile consumabile precum alimente si machiaj. Consumatorii folosesc din ce in ce mai mult Internetul pentru a cauta informatii despre produse, a compara preturile si a cauta oferte si promotii.

Exista o serie de moduri in care marcile pot utiliza marketingul digital pentru a aduce beneficiile eforturilor de marketing.

Utilizarea marketingului digital in epoca digitala nu numai ca permite brandurilor sa-si comercializeze produsele si serviciile, ci permite, de asemenea, suport online pentru clienti, prin servicii non-stop, pentru a face clientii sa se simta sustinuti si apreciati.

Utilizarea interactiunii social media permite brandurilor sa primeasca atat feedback pozitiv cat si negativ din partea clientilor lor, precum si sa determine ce platforme media functioneaza bine pentru ei. Ca atare, marketingul digital a devenit un avantaj sporit pentru branduri si companii.

Acum este obisnuit pentru consumatori sa posteze feedback online prin intermediul surselor de media sociale, a blogurilor si a site-urilor web cu privire la experienta lor cu un produs sau o marca.

A devenit din ce in ce mai popular pentru intreprinderi sa foloseasca si sa incurajeze aceste conversatii prin intermediul canalelor media sociale pentru a avea contact direct cu clientii si pentru a gestiona feedback-ul pe care il primesc in mod corespunzator.