Imbracamintea de protectie – top 3 avantaje

0
1306

Echiparea adecvata la locul de munca poate face diferenta intre o zi de lucru productiva si accidentari care pot fi usor evitate. De aceea, imbracamintea de protectie nu este doar recomandata, ci si obligatorie in majoritatea mediilor de lucru.

In lipsa imbracamintei si incaltamintei de protectie, lucratorii se pot expune la atat la riscuri de accidentare, cat si disconfort datorita conditiilor meteo.

De ce sa alegem imbracamintea de protectie in loc de imbracamintea de zi cu zi?

  1. Protectia oferita

In mod evident, imbracamintea de protectie se remarca prin durabilitatea crescuta. Tercotul se numara printre cele mai populare materiale, datorita rezistentei la abraziune si murdarie. Realizat din fibre de bumbac si poliester, tercotul combina avantajele celor doua materiale, la un pret accesibil.

Pentru un plus de rezistenta, imbracamintea de protectie poate fi dotata cu intarituri in zonele predispuse la uzura. Asa cum incaltamintea de protectie trebuie aleasa in functie de riscurile prezente in mediul de lucru, imbracamintea de protectie ar trebui asortata cu conditiile de lucru.

  1. Versatilitatea

Imbracamintea de protectie este gandita atat pentru a spori siguranta, dar si pentru a usura munca utilizatorului. Versatilitatea crescuta inseamna ca poate fi purtata in mai multe medii de lucru, sau chiar in mai multe sezoane.

Imbracamintea de protectie “3 in 1” cu maneci, captuseala si gluga detasabila poate fi purtata atat in serile racoroase de toamna, cat si pe timpul iernii. Nu in ultimul rand, buzunarele multifunctionale la interior si exterior, alaturi de gaicile pentru unelte sunt elemente binevenite.

  1. Aspectul profesionist

Contrar asteptarilor, imbracamintea de protectie nu trebuie neaparat sa sacrifice aspectul in favoarea utilitatii. Croiala moderna nu mai este un moft la alegerea echipamentului, fie ca vorbim despre incaltaminte de protectie sau imbracamintea pentru lucru.

Croiala moderna si materialele de ultima generatie pot fi luate in calcul fara a demola bugetul.

Bineinteles, pentru echipele de meseriasi sau muncitori, uniforma de protectie croita la comanda in culorile companiei poate da un plus de profesionalism.