Hotelul de coasta, un vis

0
2266

Daca e mare si soare totul este perfect. Daca ai putea merge doar la unul dintre aceste hoteluri de coasta, pe care l-ai alege?

Amanyara – este un paradis izolat care se invecineaza cu recifele virgine la nord de National Park, apreciate ca fiind unele dintre cele mai bune locuri si recife pentru scufundari din lume. Statiunea atrage cu numele care provine de la cuvantul sanscrit derivat pentru “pace” si yara, cuvantul pentru “loc”. Oferind oaspetilor 40 de pavilioane cu sindrila din cherestea, ascunse de-a lungul coastei si o serie de vile Aman, perechile  resortului cu aspect contemporan senin si proiectate cu atractii si sunete ale marii turcoaz.

Asezat prin jungla verde langa o plaja cu nisip alb, hotelul cu Spa Belmond Maroma este escapismul pur cu un dram de magie. Celor 65 de bungalouri originale acoperite cu stuf au fost alaturate noua apartamente, fiecare cu propria piscina. Spa-ul are un bar in noroi cu auto-servire.

Hotelul Ritz din Dorado este un refugiu intim pe coasta Caraibelor. Construit pe fosta mosie Laurance Rockefeller este o enclava in aer liber, ce se intinde senin de-a lungul nisipurilor albe, inconjurat fiind de 1.400 de acri de vegetatie luxurianta. Camerele, suitele si vilele, cu decor minimal, subliniaza linistea si luxul. Majordomi dedicati, un centru spa de cinci acri si doua bazine cu vedere la ocean adauga la toate sentimentul de sanctuar.

Situat ca o semiluna de-a lungul intimului Maundays Bay pe o insula britanica exclusivista din Indiile de Vest, Cap Juluca este o statiune recent re-imaginata, ce se intinde pe o suprafata de 179 de acri, cunoscuta pentru plajele sale albe, curate, vanturile tropicale blande si apele turcoaz spumante. Gestionate chiar de proprietarii initiali, statiunea dispune de 69 de camere, apartamente si vile proaspat renovate, chiar la malul marii, plus o gama larga de activitati sportive de apa, inclusiv o piscina cu apa dulce de 1800 de metri patrati.

Amplasat pe faimoasele insule Hawaii, exclusivista Kona-Kohala, o coasta cu nisip alb si fin pe malul oceanului turcoaz si peisaje negru-lava dramatice, acest complex surprinde prin esenta de proiectare hawaiana, cultura si traditia. Gazduit in bungalouri intime cu doua etaje, cu 243 de camere si apartamente, hotelul emana un sentiment nostalgic al epocii de aur. O colectie de arta hawaiana nativa completeaza spatiile de locuit expansive, in aer liber si un decor inspirat de insula.

O evadare preferata indeosebi de celebritati, Hotel Santa Caterina este de fapt o vila din secolul al nousprezecelea, cufundata in frumosul peisaj de pe Coasta Amalfi, inconjurata de albastrul marii Mediterane si de plantatii de maslini si livezi de fructe. Toate camerele sunt spatioase si pline de lumina, cu podele pictate manual, bai de marmura si balcoane cu vedere la mare sau la gradina. Doua ascensoare de sticla coboara la o plaja privata.