Fiti atenti la asigurarea in cazul in care inchiriati o masina

0
1989

A inchiria o masina nu este o piatra de incercare atat de mare precum credeti, mai ales ca aveti la indemana Internetul unde gasiti toate raspunsurile. Inainte de a inchiria o masina, trebuie sa cercetati piata de masini de inchiriat Cluj pentru a vedea ofertele. Nu va “aruncati” la prima oferta de pe piata, deoarece este posibil sa regretati mai tarziu. Puteti avea parte si de bonusuri daca veti cauta ofertele cu atentie. Iar daca veti deveni client fidel veti putea beneficia de multe alte facilitati.

Sunt companii aeriene care le propun firmelor sa negocieze tarife preferentiale pentru clientii lor inainte de a pleca in strainatate sau chiar si la intoarcerea de peste hotare. Fiti atenti la modelul masinii pe care doriti sa o inchiriati pentru a raspunde cat mai bine nevoilor pe care le aveti: marimea acesteia precum si numarul de pasageri care vor fi in masina. In cazul in care modelul pe care l-ati rezervat nu corespunde nevoilor ori nu este disponibil nu va trebui sa platiti in plus daca masina pe care o veti primi va fi dintr-o gama superioara. Din contra, daca autoturismul va fi dintr-o gama inferioara, pretul va trebui ajustat. Sunt si taxe ce vor fi incluse in taxa de inchiriere in cazul in care calatoriti in strainatate: taxe de autostrada, taxe de aeroport etc.

Uitati-va cu atentie la kilometraj, dar si daca are rezervorul plin sau gol. Uneori este mai rentabil sa umpleti singur rezervorul, deoarece este posibil sa gasiti litrul de combustibil mai ieftin decat cei de la firma de masini de inchiriat Cluj. Atat predarea cat si primirea autoturismului se va face in prezenta unui reprezentant al firmei care inchiriaza masini. Cereti sa se faca inventarul inainte de a prelua masina. Este obligatoriu sa notati toate pagubele pe care le-ati observat, dar si sa verificati elementele suplimentare cum ar fi GPS-ul, radio-ul sau scaunul pentru copil. In cazul in care la predare ati sesizat ca masina avea defectiuni ori pagube ce nu v-au fost aduse la cunostinta, trebuie sa le mentionati in procesul verbal de predare-primire. Verificati si nivelul carburantului, iar pentru o mai buna vizualizare, faceti poza.

Verificati asigurarea

In cazul in care aveti suspiciuni cand doriti sa inchiriati masina, nu uitati sa verificati asigurarea pentru toate riscurile avand in vedere ca aceste contracte de inchiriere prevaz taxe foarte mari in caz de probleme, chiar si pentru o simpla zgarietura. De aceea, este indicat ca la semnarea contractului sa va faceti o asigurare suplimentara care v-ar permite reducerea costurile in caz de accident. In cazul in care exista si un alt sofer al masinii, asigurati-va ca acesta sa fie trecut in contract, dar si pe asigurare. In cazul unui accident, acest lucru va ajuta foarte mult.