Din doi romani, trei fura !

0
2625

Vreau sa vorbim in acest articol despre furt (in special in Romania), un gest care dovedeste ca sunt fel si fel de oameni, unii mai “credinciosi” , altii mai putin.

Sunt sigur ca furtul se practica inca din cele mai vechi timpuri, poate ca in epoca de bronz isi furau sagetile, hrana si uneltele unii altora, dar neavand izvoare istorice care sa dovedeasca acestea, trecem peste.

Mai jos incerc sa insir cateva cazuri de furt, in literatura, istorie, viata reala, in politica tarii noastre dragi, in randul tinerilor si nu numai.

Cartile:
Sunt multi scriitori care au adunat si au scris povestiri, in special basme in care apare furtul fie ca acesta este ilustrat furand merele de aur, fie ciresele matusii Marioara.

Saracii:
Cu totii stim ca unii oameni fura de placere, altii ca sa fie mai avuti si mai puternici, insa este si o categorie de oameni care fura ca sa traiasca. Am auzit multe cazuri de genul “a furat o gaina si a facut puscarie” , eu unul consider ca desi este furt, in acest caz nu trebuie tratat ca atare pentru ca se intelege de ce a furat – pentru a nu muri de foame.

In Romania din 2 persoane sunt 3 hoti !
Ei bine, in sfarsit am ajuns si la partea care ne intriga pe totii cu adevarat! In Romania avem multe cazuri printre care:

1. Cei care fura copiilor banii de scoala. mancarea, etc, amenintandu-i.
2. Cei care fura telefoane de la copii pacalindu-i in diverse moduri ori prin amenintari.
3. Cei care fura din buzunare de la batrani si copii, dar nu numai, nesimtirea a trecut de aceste limite.
4. Politicienii si “afaceristii” care fac tranzactii de milioane de dolari, fie cu licitatii in care castiga firmele proprii, fie prin alte metode care s-au demonstrat, ce e cert ca ei fura cel mai mult.

Cert este ca furtul se practica din ce in ce mai mult, tot mai multi accepta ideea ca este o metoda mult mai usoara de imbogatire decat munca, astfel curajul unora si de ce nu nesimtirea intrec orice limite ale bunului simt.