Detalii importante despre politele de asigurare RCA?

0
1545

Cu siguranta si in cazul in care esti sofer, cunosti faptul ca in momentul in care iti cumperi un autoturism, vei avea de suportat mai multe cheltuieli, cum ar fi plata impozitului anual, plata rovinietei, plata reviziilor periodice, si nu in ultimul rand, polita de asigurare rca, care este obligatorie.

Atunci cand vrei sa inchei o polita de asigurare rca, cu siguranta ar fi indicat sa optezi pentru un rca ieftin, pentru ca in acest fel, vei reusi sa pastrezi si bani pentru plata rovinietei pentru cel putin 6 luni, daca nu chiar pentru un an intreg.

Ei bine, aceste polite de asigurare rca, se vor incheia de regula pe 6 luni sau pe 12 luni, insa daca autoturismul se afla in vederea inmatricularii, atunci polita de asigurare poate sa fie incheiata si pe un an de zile.

In ceea ce priveste pretul, ca tot am zis mai sus ca ar fi indicat sa optezi pentru un rca ieftin, trebuie sa stii ca preturile acestor polite de asigurare se scumpesc destul de des, insa sunt cateva aspecte care nu pot sa fie modificate, si sunt factori importanti care contribuie decisiv la stabilirea pretului asigurarii.

Varsta este un factor extrem de important. Aici este important de mentionat faptul ca soferii care au peste 30 de ani impliniti, sunt considerati a fi responsabili in trafic, si vor plati mai putini bani pentru polita de asigurare.

Cei care au mai putin de 30 de ani impliniti, vor avea de platit mai multi bani pentru plata asigurarii rca, motiv pentru care multi tineri isi inmatriculeaza masinile pe numele parintilor sau ale fratilor.

Clasa bonus reprezinta fara indoiala un alt aspect foarte important, in functie de care se stabileste pretul asigurarii rca. Cu cat soferul este mai atent, si nu este implicat in accidente rutiere, cu atat pretul pe care il va avea de platit pentru polita de asigurare va fi mai mic.

Pe de alta parte, cei care sunt implicati in accidente rutiere, si sunt gasiti vinovati pentru producerea acestora, in mod evident vor avea de platit costuri mai mari ale politelor de asigurare.

Pretul politei de asigurare este influentat in mod direct si de perioada pe care se incheie o polita de asigurare, astfel ca, daca alegi sa inchei o polota pe 6 luni, te vei alege cu cresterea unei clase bonus, in timp ce daca vei incheia o polita de asigurare pe 12 luni, te vei alege cu cresterea a doua clase bonus.

Vei putea facultativ, pe langa polita de asigurare rca, sa optezi si pentru o polita de asigurare CASCO, iar in acest fel, in cazul in care masina ta va suferi diferite daune, indiferent de faptul ca esti tu sau nu esti tu vinovat de producerea acestora, vei fi despagubit de catre firma de asigurari.

Ei bine, pentru a incheia o polita de asigurare pentru masina ta, indiferent ca discutam despre polita RCA sau despre polita CASCO, va trebui sa te prezinti la o companie de asigurari, sau sa contactezi un broker de asigurari sau un agent de asigurari, pentru a-ti fi incheiata polita.