De ce trebuie sa invat sa inot?

0
1258

Inotul este unul dintre cele mai populare sporturi din intreaga lume, iar in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta despre acest sport minunat. Pe langa faptul ca este distractiv, inotul este o modalitate excelenta de a va mentine in forma, de a ramane sanatosi in permanenta dar si de a va face prieteni noi la bazin.

Inotul este o activitate sanatoasa pe care o puteti continua o viata intreaga. Este o activitate cu impact redus care are multe beneficii fizice si psihice.

Inot pentru recreere

Inotul este o mare activitate recreativa pentru persoanele de toate varstele. Inotul de agrement va poate oferi un antrenament cu impact redus si este, de asemenea, o modalitate buna de a va relaxa si de a va simti bine. Stilurile comune de inot in timpul inotului de agrement sunt bras, spate, freestyle, si altele.

Inot competitiv (nu de performanta)

Unii oameni care se bucura de inot doresc sa faca acest lucru la un nivel competitiv intre prieteni doar, nu ca sport de performanta. Acest lucru poate oferi beneficiile pentru sanatate ale unui antrenament viguros, precum si distractia si entuziasmul concurentei.

Principalele stiluri utilizate in inotul competitiv sunt bras, freestyle, spate si fluture. Distantele pe care “concurentii” aleg sa le parcurga in competitia de inot pot varia de la 50 de metri intr-o piscina pana la distante mult mai mari in apa deschisa.

Beneficiile de sanatate ale inotului

Inotul este un antrenament excelent pentru ca trebuie sa va miscati intregul corp impotriva rezistentei apei.

Inotul este o activitate buna pentru intreg organismul deoarece:

 • construieste rezistenta, forta musculara si capacitatea cardiovasculara;
 • ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase, a inimii si plamanilor sanatosi;
 • tonifica muschii si construieste forta;
 • ofera un antrenament total, pentru ca aproape toti muschii sunt utilizati in timpul inotului.

Alte beneficii ale inotului

Inotul are multe alte beneficii, printre care:

 • este o forma relaxanta si pasnica de exercitii fizice;
 • ameliorarea stresului;
 • imbunatatirea coordonarii, echilibrului si pozitiei;
 • imbunatatirea flexibilitatii;
 • ofera terapie cu impact redus pentru unele leziuni si diferite afectiuni;
 • ofera o modalitate placuta de a va racori intr-o zi fierbinte;
 • poate fi practicat in mai multe locuri – puteti inota in piscine, plaje, lacuri, diguri si rauri. Asigurati-va ca mediul pe care alegeti sa il inotati este sigur.

Asadar, se poate observa foarte clar faptul ca inotul are o serie importanta de avantaje pentru cei care practica acest sport.

Cei care nu stiu sa inoate, daca isi doresc sa invete sa practice acest sport, pot cauta informatii despre cursuri inot de la initiereinot.com, pentru ca mai apoi sa se inscrie la cursuri inot.

Acest sport poate fi invatat si de catre copii, chiar si de la 2 anisori, dar si de catre adulti. Exista instructori profesionisti de inot, care ii invata si pe adulti sa inoate, indiferent de varsta acestora.

O idee geniala ar fi ca parintii care au copii de cativa anisori, sa se inscrie alaturi de acestia la cursuri inot, asa ca vor invata sa inoate in acelasi timp cu prichindeii lor.