De ce sa alegi o centrala pe combustibil solid

0
1002

Atunci cand iti cauti sistemul de incalzire al casei tale iti vin in minte o multime de idei. Poti opta pentru o centrala pe gaz, iar astfel scapi de toate bataile de cap, insa este foarte probabil sa nu ai o retea de gaze la dispozitie.

Apoi, iti va veni ideea de folosi o centrala electrica, mai ales datorita faptului ca este foarte comoda. Mai gandeste-te! S-ar putea sa platesti sume de bani imense la factura, ceea ce sigur nu iti doresti.

Apoi, apar metodele asa zise nonconventionale. Panouri solare, pompe de caldura sau centrale pe combustibil solid. Toate prezinta atat avantaje cat si dezavantaje. Primele doua sunt insa variante foarte costisitoare, asa ca e putin probabil sa ai bugetul necesar pentru a realiza o astfel de investitie.

Centralele pe combustibil solid, in schimb, se prezinta mult mai bine din acest punct de vedere si nu numai. De aceea in acest articol ne-am propus sa discutam despre centralele termice pe combustibil solid. Mai exact, prezentam principalele motive pentru care ar trebui sa-ti incalzesti casa folosind un astfel de sistem de incalzire.

In timpul redactarii acestui articol am avut ca exemplu centrala pe lemne 40 kw universal Liepsnele iar asta deoarece este una dintre cele mai bune centrale pe combustibil solid la ora actuala pe piata din Romania si din Europa.

Iata asadar care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa-ti cumperi si tu o centrala pe combustibil solid:

Libertatea de a alege combustibilul cel mai avantajos pentru tine

In cazul centralei pe lemne 40 kw universal Liepsnele, optiunile pentru alimentare sunt numeroase.

Practic, nu esti constrans sa folosesti doar lemn de foc, ci totodata poti alege multe alte tipuri de combustibil. Iar principala alternativa este reprezentata de carbuni. Acestia nu numai ca ofera foarte multa caldura, ci totodata au o ardere indelungata cu ajutorul careia autonomia acestei centrale poate creste pana la peste 5 zile.

Practic, odata realizat plinul cu carbuni, vei uita de grija centralei pentru aproape o saptamana, ceea ce nu e deloc putin.

Dar, mai exista si alte optiuni la fel de avantajoase. Peletii sau brichetele de rumegus sunt exemple foarte bune in acest sens.

Practic, ai libertatea de a alege cel mai avantajos combustibil pentru tine, atat ca pret cat si ca eficienta termica, ceea ce nu e deloc putin. Vei putea garanta astfel mereu costuri minime pentru combustibil.

Preturi reduse pentru incalzire

Centralele pe combustibil solid sunt apreciate si datorita faptului ca sunt foarte economice. Practic, au un consum de combustibil foarte redus, insa cu toate acestea ofera caldura suficienta pentru a te putea bucura de confortul termic pe care ti-l doresti in sezonul rece.

Astfel, la sfarsitul sezonului de incalzire vei concluziona ca ai facut o alegere buna atunci cand ai decis sa iti incalzesti locuinta folosind o centrala pe combustibil solid. Iar asta deoarece ai cheltuit mult mai putini bani pentru incalzire, ceea ce ne dorim cu totii.

Siguranta si rezistenta

Mai mult decat atat, despre centralele pe combustibil solid ar mai trebui sa stii si faptul ca se prezinta excelent din punct de vedere al sigurantei. Iar asta deoarece sunt construite doar din materiale de cea mai buna calitate, astfel incat sa poata fi prevenita orice defectiune sau accident.

Prin urmare si durata de viata a acestor centrale are de castigat. Pot trece de 25 de ani fara defectiuni tehnice, ceea ce suna minunat cu siguranta!

Este insa important sa optezi pentru o centrala termica care apartine unui brand de calitate si de incredere totodata. Iar in sensul acesta noi recomandam Liepsnele!