De ce sa alegem geamurile termopan?

0
1648

Geamurile termopan sunt foarte cautate printre cei care stau atat la casa cat si la apartament. Principalul lor rol este sa reduca pierderile de caldura prin propagarea din interiorul catre exteriorul unei incaperi. In conditii de expunere normala, temperatura suprafetei dinspre camera a geamului va fi mai mare decat in cazul unui geam simplu. Condensul apare atunci cand aerul cald si cel umed din din camera intra in contact cu suprafata geamului. In conditiile in care geamurile termopan sunt montate corect si sunt de buna calitate, condensul nu mai apare.

Geamurile termopan reprezinta un izolator si nu o sursa de caldura. In cazul in care camerele nu sunt incalzite corespunzator si este caldura putina in incapere care sa fie retinuta, este evident faptul ca geamurile termopan nu mai pot indeplini functia pentru care au fost montate. Iarna, dar si toamna cand temperaturile incep sa scada simtitor, trebuie sa dati drumul la central sau la calorifere pentru a incalzi intreaba casa. Nu lasati nici o camera neincalzita, deoarece va veti trezi cu condens sau mucegai. In incapere trebuie sa fie o temperatura constanta. Din cand in cand sau zilnic aerisiti cateva minute incaperile din casa. Geamurile termopan au devenit semne distinctive ale oricarei constructii noi. Aceste geamuri pot inlocui cu succes ferestrele vechi, din lemn. De-a lungul timpului, geamurile termopan au inceput sa se impuna datorita avantajelor pe care acestea le prezinta. Acestea prezinta doua componente: geamul termoizolant si rama. In cazul in care doriti sa va montati geamuri termopan la balcon sau veranda, alegeti tamplaria de aluminiu sau cea din PVC si optati pentru doua foi de sticla.

Care sunt avantajele

Avantajele montarii geamurilor termopan sunt multiple: asigura o foarte buna izolare fonica a locuintei, ajuta la pastrarea caldurii in locuinta; in timpul iernii mentine caldura in camera, iar vara aduce racoare. Sticla geamului termopan este tratata, iar in acest fel se filtreaza caldura si permite trecerea aerului in interior. In cazul in care doriti sa va feriti de privirile indiscrete, puteti opta pentru geamuri termopan cu efect reflectorizant. Toate geamurile termopan sunt rezistente la efractie si nu prezinta riscuri de accidente. Vara, nu uitati sa folositi plasele impotriva insectelor. In felul acesta, puteti lasa geamurile deschise fara probleme. Puteti sa va dotati gemaurile si cu rulouri exterioare, deoarece acestea va feresc iarna de zapada, iar vara de caldurile toride. Aceste tipuri de geamuri prezinta insa si cateva dezavantaje, cum ar fi costurile prea mari de achizitie si montare. In cazul in care acestea nu sunt montate corespunzator, apare condensul. Aveti grija sa apelati la profesionisti cand vine vorba de siguranta si confortul dumneavoastra. Alegeti cele mai bune materiale pentru a avea locuinta mult dorita si nu alegeti materiale ieftine si de calitate indoielnica.