De ce este marketingul important?

0
1551

Atunci cand cauti cursuri de marketing platite poti primi si un plan de marketing gata facut insa este bine sa te documentezi si tu iar azi iti oferim toate explicatiile de care ai nevoie despre importanta marketingului. In acest domeniu trebuie sa citesti si sa te documentezi foarte mult.

Comunicarile de tip word-of-mouth si dialogul peer-to-peer au adesea un efect mai mare asupra clientilor, deoarece nu sunt trimise direct de la companie si, prin urmare, nu sunt planificate. Clientii au mai multe sanse sa aiba incredere in experientele altor clienti.

Exemple pot fi faptul ca utilizatorii social media distribuie produse alimentare si experiente de mancare care evidentiaza anumite marci si francize.

Acest lucru a fost semnalat intr-un studiu privind Instagram, unde cercetatorii au observat ca utilizatorii adolescenti de la Instagram au postat imagini ale experientelor legate de alimente in cadrul retelelor lor sociale, oferind publicitate gratuita pentru produse .

Este din ce in ce mai avantajos pentru companii sa utilizeze platformele sociale pentru a se conecta cu clientii lor si pentru a crea aceste dialoguri si discutii.

Potentialul de acoperire a retelelor sociale este indicat de faptul ca in 2015, in fiecare luna, aplicatia Facebook avea mai mult de 126 de milioane de utilizatori unici, iar YouTube avea peste 97 de milioane de utilizatori unici in medie.

Cunoasterea marcii

Un obiectiv cheie este angajarea clientilor de marketing digital si permiterea acestora de a interactiona cu marca prin intretinerea si livrarea de reclame in medii digitale.

Informatiile sunt usor de accesat rapid, prin utilizarea comunicatiilor digitale. Utilizatorii care au acces la Internet pot folosi numeroase medii digitale, cum ar fi Facebook, YouTube, forumuri si e-mailuri etc. Prin intermediul comunicatiilor digitale, acesta creeaza un canal de comunicare multipla, unde oricine poate sa schimbe rapid informatii.

Segregarea sociala nu joaca nici un rol prin intermediul mediilor sociale din cauza lipsei de comunicare fata in fata si a informatiilor care sunt raspandite in mare masura intr-o audienta selectiva.

Aceasta natura interactiva permite consumatorilor sa creeze conversatii in care audienta vizata este capabila sa puna intrebari cu privire la marca si sa se familiarizeze cu acestea lucuri pe care forme traditionale de marketing nu le ofera.

Avantaj competitiv

Prin utilizarea platformelor Internet, intreprinderile pot crea avantaje competitive prin diverse mijloace. Pentru a atinge potentialul maxim al marketingului digital, firmele utilizeaza mediul social ca instrument principal pentru a crea un canal de informatii.

Prin aceasta, o afacere poate crea un sistem in care este capabil sa identifice tiparele comportamentale ale clientilor si feedback-ul cu privire la nevoile lor.

Acest mijloc  a demonstrat ca are un impact mai mare asupra celor care au o relatie de lunga durata cu firma si cu consumatorii care sunt utilizatori media sociali relativ activi.

In acest sens, crearea unei pagini de social media va spori si mai mult calitatea relatiilor dintre consumatorii noi si consumatorii existenti, precum si consolidarea consecventa a marcii, imbunatatind astfel gradul de constientizare a marcii, ceea ce va duce la o posibila crestere a consumatorilor printr-o Piramida de Constientizare a Marcii.