De ce este mai mai indicata repatrierea decedatilor decat inmormantarea in Marea Britanie?

0
1077

Cateva milioane de romani au ales sa plece in strainatate, pentru ca si-au dorit un viitor mai bun.

Foarte multi dintre acestia au ales sa plece in Marea Britanie, in special in Anglia, insa si Irlanda este o tara atractiva pentru romani. Scotia si Tara Galilor nu sunt la fel de populare in randul romanilor precum Anglia si Irlanda.

Ei bine, majoritatea romanilor care au plecat in Marea Britanie, au si ramas acolo, pentru ca au fost impresionati de nivelul de trai al britanicilor, si s-au acomodat rapid. O parte din romanii care au plecat la munca in Regatul Unit, au ales sa se intoarca insa acasa, dupa ce au castigat suficienti bani, si au inceput propriile afaceri.

Unii dintre romanii plecati la munca in Regatul Unit, si care s-au stabilit acolo, s-au intors totusi acasa, insa intre 4 scanduri. Au existat multe situatii in care romanii au murit in Marea Britanie, iar familiile greu incercate au accesat https://www.repatriere-decedati.ro, pentru a-si repatria decedatii.

In cazul in care va intrebati care sunt motivele pentru care familiile romanilor stabiliti in Marea Britanie, au decis totusi sa isi repatrieze decedatii pentru a-i inmormanta in Romania, va invitam sa cititi acest articol pana la final.

Cat costa o inmormantare?

Costul mediu al unei inmormantari in Marea Britanie este de 4.271 de lire sterline. In medie, costul pentru o inmormantare este de 5.000 GBP, in timp ce costul mediu pentru o incinerare este de 3.986 lire sterline.

Costul unei inmormantari va depinde de locatie, tipul serviciului, transportul, tipul sicriului, taxele de director de inmormantare si orice alte accesorii, cum ar fi flori si catering pentru trezire.

Incinerarea dupa cum spuneam, are un cost mediu de 3986 lire sterline si acopera urmatoarele servicii: Taxe pentru crematoriu, Certificat de crematie, Taxa de ministru sau oficial, Taxele de director funerar.

Inmormantarea are costul mediu de 5000 de lire sterline si acopera dreptul exclusiv de inmormantare, taxa de internare, taxa de ministru sau oficial si taxele de director funerar. Cremarea directa costa in medie 1712 lire sterline si acopera un sicriu simplu, intoarcerea cenusii si certificat de crematie.

In timp ce costul final al unei inmormantari va depinde complet de aranjamentele pe care le alegeti sa le efectuati, calitatea generala a serviciului furnizat poate varia semnificativ.

Costuri funerare ale tertilor

Costurile funerare ale tertilor sau platile externe sunt taxe suplimentare pe care familia greu incercata, care isi inmormanteaza sau incinereaza decedatul in Regatul Unit, trebuie sa le suporte.

Aceste plati pot varia foarte mult in functie de locul in care locuiti si daca alegeti un serviciu de cremare sau ingropare pentru persoana iubita. Unele dintre cele mai comune costuri funerare ale tertilor sunt enumerate mai jos:

 • Taxa pentru ministru sau ofiter: persoana care conduce serviciul funerar;
 • Dreptul exclusiv de inmormantare (EROB):  Acesta este spatiul fizic in sine, adesea cunoscut sub numele de complot de inmormantare;
 • Ingrasamantul: Aceasta taxa este pentru pregatirea complotului sau a mormantului;
 • Taxa pentru adaugarea sau eliminarea pietrei de mormant:  Daca un complot de inmormantare are o piatra de epoca, atunci va fi fost eliminat pentru a permite inmormantarea. Acesta acopera, de asemenea, costul plasarii pietrei de cap inapoi pe mormant;
 • Taxe de intretinere si monument: Consiliile adesea percep taxe de intretinere, acoperind sarcini precum taierea ierbii si asigurarea pentru terenul de inmormantare;
 • Taxe bisericesti: Costul tinerii serviciului funerar intr-un lacas de cult;
 • Masonerie memoriala: costul crearii, instalarii, reparatiei si gravarii unui memorial.

Costurile de crematie

 • Taxe de cremare la un crematoriu local: Costul cremarii unei persoane dragi la un crematoriu local;
 • Taxa de ministru sau de ofiter: pentru persoana care conduce serviciul funerar;
 • Taxe pentru documente de cremare: formulare pentru a solicita o cremare;
 • Inmultirea cenusii: costul pastrarii cenusii intr-un loc permanent, de obicei un complot de inmormantare;
 • Raspandirea cenusii: eliminarea prin stresurarea cenusii in gradina amintirii;
 • Masonerie memoriala: costul crearii, instalarii, reparatiei si gravarii unui memorial;
 • Taxele medicului: aceste taxe sunt pentru certificatele de crematie.

Inmormantare optionala cheltuieli

Desi costurile de inmormantare au crescut considerabil de-a lungul anilor, „costurile optionale”, care acopera cererile speciale si suplimentele suplimentare, au ramas la aproximativ 2.000 de lire sterline incepand din 2008. La fel ca in anii precedenti, costul optional deosebit in 2018 a fost cel al unui memorial care costa in medie 824 de lire sterline.

Iata costurile optionale medii pentru o inmormantare in Marea Britanie:

 • Memorial: 824 GBP;
 • Catering: 362 GBP;
 • Inchiriere limuzina: 264 GBP;
 • Flori: 171 GBP;
 • Loc de inchiriere: 210 GBP;
 • Aviz de deces: 73 de lire sterline;
 • Fise de comanda / carduri de serviciu: 82 GBP.

Asadar, se poate vedea foarte clar faptul ca, atat inmormantarea cat si crematia in Marea Britanie au costuri foarte mari. Este lesne de inteles in aceste conditii, de ce familiile greu incercate, acceseaza https://www.repatriere-decedati.ro, pentru a-si repatria decedatii.