De ce este importanta limba germana pentru romani?

0
1710

Daca stam sa ne gandim putin, limba germana este o limba cu o bogata istorie culturala, fiind limba lui Einstein de exemlu, a lui Goethe sau a lui Freud, daca stam sa discutam doar despre trei mari genii ale Germaniei, care au lasat o bogata mostenire culturala si stiintifica in limba germana.

Ei bine, limba germana insa nu este doar o limba a marilor genii din trecut, pentru ca odata cu trecerea timpului a inceput sa devina una dintre cele mai importante limbi din lume, astfel ca in prezent, aceasta este o limba de circulatie internationala, alaturi de limba engleza sau de limba franceza.

Totodata, se poate spune faptul ca limba germana este una din limbile care au un trend continu ascendant atat daca discutam din punct de vedere cultural, cat si daca discutam din punct de vedere profesional, insa este o limba din ce in ce mai vorbita si in mediul de afaceri.

Se poate spune faptul ca in ultimii ani, limba germana a ajuns sa fie la fel de populara precum limba engleza, mai ales in Romania, astfel ca sunt o multime de tineri care se inscriu la cel putin un curs germana, daca nu chiar la mai multe cursuri.

Ei bine, in cazul in care iti doresti sa inveti si tu aceasta limba, si iti doresti sa poti purta cu usurinta o conversatie in limba germana, in cele ce urmeaza vei putea sa descoperi cateva motive pentru care aceasta limba iti va fi utila, atat tie cat si romanilor in general.

In primul rand, Germania este un partener de afaceri important pentru Romania, iar acest lucru este dovedit de catre cele 14.000 de companii germane care isi desfasoara activitatea in tara noastra. Cu siguranta in momentul in care vorbesti limba germana, si ai si cunostinte despre domeniul de activitate al unei astfel de firme, ai sanse mari sa iti gasesti un loc bun de munca in cadrul unei astfel de companii.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa inveti limba germana, este acela ca aceasta limba este cea mai raspandita din Uniunea Europeana, si este una dintre cele trei limbi de lucru ale Comisiei Europene. Deasemenea este si limba oficiala in noua state de pe acest continent. Deci, iti va fi extrem de utila aceasta limba, pentru ca probabil candva vei vizita Germania sau Austria, sau alt stat in care se vorbeste aceasta limba, si iti va fi usor sa poti purta o conversatie.

Limba germana este o limba foarte apreciata la noi in tara, si se preda deja in foarte multe scoli, asa ca si acesta este un motiv pentru care ai putea sa te inscrii la cursuri limba germana, pentru ca daca se preda aceasta limba si in scoli, este evident faptul ca este foarte importanta.

Chiar si in cazul in care vrei sa mergi la munca in aceasta tara, sau in cazul in care vrei sa studiezi in Germania, trebuie sa inveti inainte limba germana, pentru ca apoi sa poti sa te descurci mai usor in Germania.

Asadar, se pot gasi o multime de motive pentru care limba germana are o importanta deosebita, si pentru care trebuie ca si tu, dar si alti romani sa o invatati.