De ce este important sa stii marketing digital in SEO?

0
1208

Atunci cand vrei sa faci promovare site si te interesezi cum se optimieaza un site pentru Google, faci asta ca sa poti vinde mai mult de fapt. Daca scopul tau este acesta atunci trebuie sa faci cunostinta cu marketingul digital.

In concluzie, marketingul digital Pull este caracterizat de consumatorii care cauta in mod activ continut de marketing, in timp ce marketingul digital Push apare atunci cand comerciantii trimit mesaje fara ca acest continut sa fie cautat in mod activ de destinatari.

Publicitatea comportamentala on-line este practica colectarii de informatii despre activitatea online a utilizatorului pe parcursul timpului pe un anumit dispozitiv si pe site-uri diferite, fara legatura, pentru a difuza anunturi adaptate intereselor si preferintelor utilizatorului

Mediu colaborativ: Un mediu colaborativ poate fi creat intre organizatie, furnizor de servicii tehnologice si agentii digitale pentru a optimiza efortul, partajarea resurselor, reutilizarea si comunicatiile.  In plus, organizatiile isi invita clientii sa ii ajute sa inteleaga mai bine cum sa ii deserveasca.

Aceasta sursa de date se numeste Continut generat de utilizatori. O mare parte din acest lucru este obtinut prin intermediul site-urilor companiei in care organizatia invita oamenii sa partajeze idei care sunt apoi evaluate de alti utilizatori ai site-ului.

Cele mai populare idei sunt evaluate si implementate sub o anumita forma. Utilizarea acestei metode de achizitionare de date si de dezvoltare a unor noi produse poate stimula relatiile organizationale cu clientii lor, precum si ideile de spawn care altfel ar fi trecute cu vederea.

UGC este publicitate low-cost, deoarece este direct de la consumatori si poate economisi costurile publicitare pentru organizatie.

Publicitatea bazata pe date: utilizatorii genereaza o multime de date in fiecare pas pe care il parcurg pe in drumul lor ca si clienti, iar marcile pot utiliza acum aceste date pentru a-si activa publicul cunoscut, prin achizitionarea de programe si bazate pe date.

Fara a expune confidentialitatea clientilor, datele utilizatorilor pot fi colectate de pe canalele digitale (de exemplu: atunci cand clientul viziteaza un site Web, citeste un e-mail sau lanseaza si interactioneaza cu aplicatia mobila a marcii), marcile pot colecta, de asemenea, date cum ar fi vizitele din magazinele online si din seturile de date despre motoarele CRM si de vanzari.

De asemenea, cunoscut sub numele de marketing pe baza de oameni sau de medii adresabile, publicitatea bazata pe date permite reprezentantilor sa-si gaseasca clientii loiali in audienta lor si sa livreze in timp real o comunicare mult mai personala, extrem de relevanta pentru momentul si actiunile fiecarui client.

Un aspect important astazi in timp ce se decide o strategie este ca instrumentele digitale au democratizat peisajul promotional.

Remarketing: remarketingul joaca un rol major in marketingul digital. Aceasta tactica permite comerciantilor sa publice anunturi directionate in fata unei categorii de interese sau a unui public definit, unde oamenii au cautat fie anumite produse sau servicii, fie au vizitat un site web intr-un anumit scop.

Publicitatea jocurilor: Anunturile de jocuri sunt anunturi care exista in cadrul jocurilor pe calculator sau video. Unul dintre cele mai frecvente exemple de publicitate pentru jocuril sunt panourile care apar in jocurile sportive. Anunturile in joc pot aparea, de asemenea, ca produse de marca cum ar fi arme, masini sau imbracaminte.