De ce este bine sa stim germana?

0
1709

Limba germana ocupa un loc paradoxal in societatea noastra. Imediat aproape de noi si atat de putin cunoscut, ea sufera de o imagine destul de mediocra datorita multor prejudecati. Sa trecem Rinul pentru a repara aceasta nedreptate. Germana este o limba care merita invatata si va va deschide multe usi. Tocmai de aceea, se cauta cursuri germana companii.

Germana este o limba care este deosebit de importanta pentru noi deoarece este prima pe care am invatat-o, chiar inainte de engleza. Prin urmare, suntem intristati personal de lipsa de entuziasm in Romania, in special datorita proximitatii si importantei partenerului nostru german.

Potrivit unui raport special Eurobarometru (cifrele din 2012), doar 6% dintre respondentii din Romania considera ca pot participa la o conversatie in limba germana (comparativ cu 13% pentru limba spaniola si 39% pentru limba engleza).

Deci, este timpul sa remediati acest lucru, deci iata cateva motive bune pentru a va pune acum in limba germana.

Germana isi castiga reputatia pentru un limbaj dificil, cu o gramatica complicata. Este adevarat ca, odata cu cele trei genuri (masculin, feminin si neutru), cele patru declinari si verbe care trebuie conjugate nu este ceva de care trebuie sa va fie frica.

De fapt, limba germana nu este un limbaj deosebit de dificil. Pronuntia sa este chiar extrem de simpla, deoarece fonetica: cititi doar un cuvant pentru a sti cum se pronunta, este exact opusul limbii engleze! Gramatica nu este cea mai usoara, dar odata asimilata, ea are o mare logica si prezinta foarte putine exceptii.

De asemenea, germana are avantajul de a fi o limba germanica. Daca deja vorbiti engleza, veti observa ca o mare parte a lexiconului este similara. De exemplu, “gradina” inseamna gradina in limba engleza si Garten in germana, foc / Feuer (foc), bautura / bautura, etc.

Daca, dimpotriva, invatati limba germana inainte de limba engleza, veti beneficia in continuare. Veti practica obiceiuri bune de pronuntie, cum ar fi accentul tonic sau aspiratia h, fara a va deranja sa cautati modul in care fiecare cuvant este pronuntat. Veti invata cum sa formati verbe neregulate si verbe de particulare, foarte prezente in limba engleza, cu o gramatica mult mai logica. In general, germanii sunt buni la engleza si nu fara motiv.

Acest ultim punct este valabil si pentru celelalte limbi germanice: cunoasterea limbii germane face olandeza foarte simpla si faciliteaza invatarea limbilor scandinave.

Ah, prejudecatile legate de consoanele germanilor! Am auzit tot felul de expresii si in toate ocaziile: “Sunt doar consoane”, “Pare ca striga tot timpul”, “Este o limba nazista”. Pentru multi, sunetele limbii germane sunt rezumate in vociferarile demnitarilor celui de-al Treilea Reich, inaintea unei multimi in delir. Germana este o limba frumoasa, care a dat nastere unei mari traditii de literatura, muzica si poezie.

Cu 145 de milioane de vorbitori nativi, limba rusa este cea mai vorbita limba din Europa. Mai aproape de frontierele noastre, limba germana este cea mai vorbita limba a Uniunii Europene, inainte de limba franceza! Cele 90 de milioane de vorbitori de limba germana sunt distribuiti in principal intre Germania, Austria si Elvetia vorbitoare de limba germana.

A vorbi germana este, prin urmare, un beneficiu real pentru noi, acela de a putea comunica cu un numar mare de oameni de langa noi.