De ce au nevoie utilizatorii de steroizi? – cardio si suplimente

0
1256

Folosirea steroizilor, a medicamentelor pentru bodybuilding poate fi riscanta. Iata ce trebuie sa faca utilizatorii pentru a ramane cat mai sanatosi.

1. Steroizi si cardio

Sa presupunem ca decideti sa utilizati steroizi, hormoni de crestere, clenbuterol, peptide. Ok, este alegerea dumneavoastra. Dar trebuie sa intelegeti importanta de a face tot ce este posibil pentru a minimiza impactul negativ asupra sanatatii dumneavoastra.

Cele doua lucruri importante pe care trebuie sa le faceti este sa mentineti sub control tensiunea arteriala si lipidele/ colesterolul. Cardio va poate ajuta in acest sens pentru a ramane sanatos pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Starea de echilibrul cardiac de intensitate mica este buna pentru imbunatatirea sanatatii vasculare si pentru scaderea tensiunii arteriale. Intervalele pot fi utile pentru functia cardiaca. S-ar putea chiar sa creasca elasticitatea inimii si eventual sa ajute la descopunerea tesutului. Asa se poate ajunge la cresterea functiei cardiace si reducerea riscului de aparitie a problemelor de inima.

Acum nu va imaginati ca trebuie sa faceti chiar foarte multe exercitii cardio. Chiar si 20 de minute de cardio (ritm cardiac de circa 110 – 115 batai pe minut) la inceputului sau sfarsitul antrenamentelor pot fi de ajutor. Si nu va faceti griji – asta nu inseamna ca se inhiba sinteza proteinelor. Puteti de asemenea sa faceti plimbari lungi in fiecare saptamana si sa alergati o data pe saptamana.

2. Suplimentele pentru sanatate si steroizii

Toata lumea ar trebui sa apeleze la suplimentele de stimulare a sanatatii, dar pentru cresterea masei musculare ele sunt cu atat mai valoroase. E o chestiune de viata si moarte.

Multi culturisti spun ca steroizii si hormonul de crestere sunt sigure cu conditia sa fie folositi in mod inteligent. Dar orice substanta straina care va schimba fizicul poate avea anumite efecte daunatoare. Ironia in ceea ce priveste utilizarea inteligenta este ca problemele pot aparea mai subtil si pot fi prevenite de la inceput.

Daca nu va controlati persiunea arteriala frecvent, nu stiti cum sunt lipidele din sange, care este colesterolul si stresul de la nivelul ficatului si a rinichilor. Marea majoritatea a culturistilor nici macar nu-si masoara tensiunea arteriala. Acestea nu au neaparat simptome evidente. De aceea, tensiunea arteriala crescuta este numita adesea “ucigasul din umbra”.

Cam orice fel de steroizi influenteaza profilul lipidic si colesterolul. Problemele ficatului nu sunt atat de evidente dupa cum cred multi, dar majoritatea steroizilor orali pun intr-adevar presiune asupra acestui organ. Chiar si un steroid oral sigur cum este Anavar poate solicita rinichiul, ceea ce este mult mai grav decat stresul hepatic.

Toti steroizii care determina retentie de apa – Dianabol, testosteron, Anadrol etc – cresc tensiunea arteriala. Acest lucru este valabil si pentru alte peptide si hormoni de crestere. Tot ceea ce creste retentia de apa determina cresterea tensiunii arteriale. Tensiunea arteriala necontrolata este cel mai periculos lucru pentru utilizatorii de steroizi.

Majoritatea steroizilor ingroasa sangele. Acest lucru este valabil pentru Anadrol si Equipoise si pentru testosteron in anumite cantitati. Sangele mai gros crestere tensiunea arteriala, ceea ce face ca asupra inimii sa se puna o presiune mai mare. Astfel ventriculul stang se poate atrofia, ceea ce ste o cauza potentiala a multor probleme cardiace.

In loc sa investiti in suplimente care declanseaza o crestere mai mare a muschilor (ceea ce oricum se va intampla din cauza steroizilor), mai bine investiti in suplimente pentru sanatate – ulei de peste pentru reducerea tensiunii arteriale, subtierea sangelui si reducerea inflamatiei, curcumina pentru reducerea inflamatiei si inhibarea hipertrofiei ventriculului stang, extrac de telina etc.