Cum te poate ajuta o pompa submersibila automata?

0
2049

Domeniul pompelor submersibile a devenit din ce in ce mai exploatat de catre utilizatori, deoarece o data cu extinderea locuintelor chiar si la nivelul periferiilor oraselor, apare si necesitatea exploatarii naturale a apei.

Cum resursele de apa nu sunt disponibile in cele mai multe dintre cazuri cu lejeritate, este nevoie de pompe submersibile care sa ajute la pomparea acesteia de la anumite adancimi spre suprafata. O pompa submersibila automata reprezinta o solutie potrivita, deoarece in acest fel lucrarea de alimentare se realizeaza in mod facil, fară costuri suplimentare sau timp pierdut.

De ce ar trebui sa folosim o pompa submersibila automata?

Ar trebui sa stim ca o pompa submersibila automata beneficiaza de un motor complet automatizat si ca este echipata cu un controler integrat, electronic, ce are proprietatea de a comanda dispozitivul.

Acest lucru inseamna ca practic nnu va mai fi nevoie de interventia noastra manuala, lucru care ne usureaza destul de mult volumul de munca. In plus, creste si nivelul de siguranta, deoarece acest controler are proprietatea de a identifica anumite probleme de functionare, reactionand in consecinta.

O pompa submersibila automata, cum ar fi spre exemplu modelul Flux PC 4-2-7 de la Aquatechnica, este un dispozitiv cu o adancime de imersie limitata la valoarea de 3 metri, ceea ce inseamna ca il putem folosi in cazul vaselor tampon, acolo unde presiunea apei este ineficienta, sau in cazul puturilor si a fantanilor de mici dimensiuni.

Pompa are supapa de sens integrata, insa nu are disponibila protectia impotriva folosirii in absenta apei. Acesta protectie este intalnita in general in cazul pompelor de putere mare, insa fiind o pompa automatizata, acest lucru nu constituie neaparat un inconvenient.

Este important de stiut faptul ca o pompa submersibila automata, precum cea despre care am discutat anterior, prezinta si o rezistenta destul de mare la nisip, lucru pe care nu il putem trece cu vederea, mai ales in conditiile in care deja este stiut faptul ca apa provenita din diverse surse nu este intotdeauna curata (nu are un grad foarte mare de puritate, ci va contine si particule de nisip).

Este recomandat ca alegerea unei astfel de pompe submersibile sa se faca in conformitate cu cerintele proiectelor de alimentare, iar acolo unde informatiile par a fi ineficiente sau greu de inteles, este indicat sa cerem ajutorul specialistilor in domeniu.

Din acest punct de vedere lucrurile se simplifica foarte mult, deoarece specialistii in domeniu precum www.shop-einstal.ro ofera tot ceea ce are nevoie un beneficiar in vederea alegerii, dar si in vederea asigurarii nivelului de informare ce tine de utilizarea pompelor de acest tip.

Fisele tehnice si caracteristicile unei pompe submersibile automate ar putea sa ne desluseasca informatii pretioase cu privire la modul acestora de functionare, sau cu privire la conditionarile pe care le intalnim.

Pompele de acest tip ne scutesc de timpi tehnologici pierduti, dar si de interventii ineficiente, manuale, iar acest lucru este in avantajul nostru, ca beneficiari. Din acest motiv documentarea devine esentiala, cumulata cu stabilirea prioritatilor de buget alocat proiectului de alimentare cu apa.