Cum se scrie un articol seo de calitate?

0
2028

In momentul in care vine vorba despre scrierea de articole seo, foarte multa lume considera ca aceasta este o munca simpla si usoara, care poate sa fie efectuata de catre oricine, insa daca stam putin sa ne gandim, lucrurile nu stau chiar asa.

Pentru a scrie astfel de articole, mai intai de toate trebuie sa stapanesti foarte bine limba romana in ceea ce priveste partea scrisa, iar aici cu siguranta importanta este gramatica, astfel ca va trebui sa scrii articole corecte din punct de vedere gramatical. Cu siguranta un articol seo care contine greseli gramaticale sau care contine greseli de ortografie, nu este de calitate.

Daca din acest punct de vedere te incadrezi, si nu comiti astfel de greseli in momentul redactarii, cu siguranta urmatorul pas pe care il ai de facut este acela de a cauta cat mai multe informatii despre tema pe care o ai, pentru ca doar asa vei putea scrie un articol care sa fie cat mai bogat in informatii.

Odata ce ai acumulat informatiile necesare, ar fi bine sa iti faci o schita a articolului, pe care sa iti notezi ideile principale, va trebui sa cunosti si cuvintele cheie pe care ai de gand sa le raspandesti in articol, iar apoi vei putea sa incepi sa redactezi textul.

Trebuie insa ca inainte sa scrii textul, sa stai cateva minute si sa te pui in pielea cititorilor, pentru ca in acest fel cel mai probabil vei reusi ce informatii isi doreste acesta sa afle, vei stii toate motivele pentru care lumea isi doreste sa iti citeasca articolul, si vei stii cu ce vii nou pentru ca el sa citeasca.

Daca vei tine cont de aceste aspecte de pana acum, cu siguranta sansele ca redactarea articolului sa decurga foarte bine, sunt foarte mari.

Ei bine, referitor la articol, trebuie sa tii cont de faptul ca la fel ca un referat sau ca si o compunere la scoala, trebuie sa aiba o introducere, un cuprins si o concluzie. Intorducerea trebuie sa te determine sa citesti in continuare textul, care trebuie sa fie bogat in informatii reale.

Referitor la continutul articolului, acesta trebuie sa fie neaparat original, trebuie sa fie bine redactat, nu trebuie sa contina greseli nici gramaticale si nici de ortografie, iar exprimarea ta trebuie sa fie cat mai clara, astfel incat cititorii sa inteleaga foarte bine ce ai de gand sa le prezinti in articol.

Incheierea articolului trebuie sa fie o concluzie a tuturor informatiilor pe care le-ai prezentat in articol, si la fel ca si introducerea, ar fi indicat sa contina un cuvant cheie.

Mai trebuie sa stii ca pentru ca articolul sa prezinte interes, trebuie sa dezbati cat mai in amanunt un singur subiect. Sunt scriitori care abordeaza mai multe subiecte si gresesc, pentru ca nu aduc informatii necesare nici despre un subiect si nici despre altul.

Asadar, acestea sunt doar cateva sfaturi de care ar cam trebui sa tii cont in momentul in care vei incepe sa scrii articole seo, daca iti doresti sa ai succes.