Cum se aranjeaza marfa intr-un magazin?

0
5223

In momentul in care vrei sa incepi o afacere, cu siguranta trebuie sa tii cont de o multime de factori foarte importanti, pentru a face alegerea cea mai inspirata, si pentru a reusi sa obtii castiguri rapide de pe urma afacerii.

Va trebui in primul rand sa tii cont de banii pe care ii ai la dispozitie, si pe care iti permiti sa ii investesti in afacerea pe care urmeaza sa o incepi. Apoi, va trebui sa tii cont si de concurenta pe care o ai pe piata, pentru ca, daca de exemplu vrei sa iti deschizi un magazin sau un supermarket, iar in apropiere mai sunt alte magazine sau supermarket-uri, vei avea o concurenta mare.

In acest caz, ar trebui sa tii cont de o multime de detalii, pentru ca magazinul tau sau superamarket-ul tau sa reuseasca sa atraga in fiecare zi un numar din ce in ce mai mare de clienti.

Preturile pe care le vor avea produsele tale nu trebuie sa fie mai mari decat preturile pe care le au produsele magazinelor concurente.

Mai mult decat atat, trebuie ca marfa sa fie aranjata in asa fel, incat magazinul sa aiba un aspect foarte placut. Conteaza foarte mult modul in care produsele sunt prezentate clientilor, si modul in care acestea sunt promovate.

Tocmai de aceea, expunerea corecta a marfurilor este un pas foarte important de care va trebui sa tii cont, mai ales pentru ca marfurile trebuie sa fie expuse in functie de categoria din care fac parte. De exemplu, detergentii se pun langa detergent, fructele langa fructe, sucurile langa sucuri, etc.

Plasarea marfurilor din magazin va trebui sa fie facuta in functie de greutatea acestora, dar si in functie de marimile lor, iar tu cu siguranta va trebui sa tii cont si de acest aspect foarte important, pentru ca magazinul tau sa arate perfect, si sa atraga un numar cat mai mare de clienti.

Ei bine, trebuie mentionat insa si faptul ca prezentarea produselor trebuie sa fie facuta cu ajutorul celor mai noi si mai atractive rafturi metalice sau rafturi din lemn.

Vei putea gasi mai multe categorii de rafturi metalice, asa ca vei putea sa iti alegi un raft metalic pentru fiecare colt al magazinului, pentru ca deja se stie faptul ca pentru supermarket-uri si magazine, se realizeaza rafturi metalice de colt.

In interiorul magazinului, mai exact in zona de mijloc, vei putea sa iti alegi rafturi de mijloc, care pot sa fie ideale pentru a aseza pee le tot felul de produse.

In cazul in care magazinul tau comercializeaza si fructe si legume, atunci cu siguranta va trebui sa iti indrepti atentia spre rafturi speciale pentru fructe si legume, acestea avant o structura metalica mai puternica, pentru a putea sustine greutatea lazilor grele, pline cu fructe si legume, iar aceste rafturi pot sa fie echipate cu tot felul de grijale sau alte accesorii.

Pentru produsele de panificatie, cum ar fi painea, cornurile, cozonacii, ar fi indicat sa optezi pentru rafturile din lemn.

Deasemenea, frigiderele pentru bauturile alcoolice si bauturile racoritoare, frigiderele pentru inghetata si cele pentru carne, trebuie sa fie cele mai noi si atractive, pentru ca fiecare client sa vina cu drag in magazinul tau.