Cum sa pui pe picioare un site catering competitiv

0
797

Crearea unei pagini web pare destul de simpla la prima vedere. Oricine poate intra pe un site care ofera template-uri in mod gratuit dupa care se poate apuca de personalizat, in functie de preferinte. Unii prefera variantele simple, de tip blog, altii opteaza pentru teme cu grafica elaborata si posibilitatea inserarii de fotografii mari, cu un impact vizual puternic.

Un site nu se rezuma insa numai la o prima pagina buna si la fotografii deosebite. Acesta trebuie sa fie dinamic, sa functioneze repede, iar vizitatorii sa poata naviga fluent si intuitiv pe pagini, fara timpi mari de asteptare a paginilor.

Toate acestea inseamna optimizare, care de cele mai multe ori se traduce in cunostinte in domeniu si lucrari de mentenanta executate de persoane sau companii specializate in asa ceva.

Mai ales daca lucrezi in domeniul vanzarilor, cum este cel al industriei de livrari la domiciliu si gestiunii unui restaurant, a avea un site catering competitiv echivaleaza cu cresterea bazei de clienti si, implicit, a cifrei de afaceri.

Astazi insa, ai posibilitatea de a beneficia de un site catering conceput dupa toate tiparele paginilor web competitive de pe piata. Iata, pe scurt, cateva criterii pe care ar trebui sa le urmaresti pentru a avea un site catering accesibil si de succes pentru vizitatori.

In primul rand, site-ul trebuie sa fie bine structurat, cu sectiuni clare, menite sa te conduca mai usor spre produsul dorit de tine si spre efectuarea comenzii.

Este un lucru verificat in industria de profil ca un vizitator care asteapta mai mult de 10 secunde pana la incarcarea paginii risca sa se mute pe alta pagina web. Din acest motiv, optimizarea site-ului si a sectiunilor astfel incat acestea sa se miste rapid si intuitiv este o conditie mai mult decat necesara.

De asemenea, un site catering trebuie sa fie optimizat astfel incat sa fie accesibil de pe orice dispozitiv. Pe piata mai exista inca site-uri invechite, cu pagini care se incarca greu pe mobil sau care pastreaza caracteristicile paginilor concepute pentru desktop.

Acestea se caracterizeaza prin dispunerea diferita a categoriilor de produse, fonturi ale literelor subdimensionate fata de aplicatiile pe care le vedem deja pe smartphone.

Nu in ultimul rand, pentru un site catering este esential sa ai astazi interconectivitate cu retelele sociale. Astazi, utilizatorii aproape ca nu mai intra pe paginile oficiale ale companiilor daca au la dispozitie si pagini de facebook bine structurate.

De pe acestea se pot prelua direct comenzi sau, in orice caz, pot directiona cu usurinta consumatorul spre pagina oficiala, de unde se pot prelua comenzi si face plati online.