Cum sa iti utilezi casa folosind teava cupru?

0
2215

Cand am inceput sa lucrez pentru casa mea, am simtit intr-adevar ca lucrurile merg mai bine. Doar ca, asa cum se intampla intotdeauna, bugetul a fost cel care mi-a pus probleme pe alocuri.

Ca sa ajung la un numitor comun si pentru a reusi sa termin treaba pe care o incepusem, am decis sa folosesc un singur material in care sa investesc, unul care sa auba durabilitate mare si rezistenta asemenea si care sa nu coste o avere. Asa ca am decis sa cumpar teava cupru 18×1 si 22×1, pe care sa o folosesc acolo unde era nevoie sa lucrez la instalatii.

 Am ales sa lucrez cu teava cupru 18×1 deoarece discutand cu un instalator profesionist, acesta mi-a spus ca tevile din cupru se preteaza mai multor utilizari, atat in ceea ce priveste instalatiile de inca;zire, cat si in ceea ce priveste alimentarile cu apa de consum.

Mai mult decat atat, in urma discutiei am ramas si cu cateva idei foarte clare in ceea ce priveste utilizarea tevilor din cupru, informatii pe care le expun in cele ce urmeaza.

 Cuprul este un material natural, curat, care nu favorizeaza aparitia bacteriilor si a microorganismelor, lucru care il recomanda pentru a fi folosit in instalatii de alimentare cu apa. E mare lucru sa stiu aceasta informatie, deoarece pentru mine, parinte fiind, este foarte important sa imi stiu familia in siguranta.

Igiena ocupa pentru mine un loc foarte important si de aceea mi se pare vital sa investesc in sanatatea mea si a familiei mele.

O teava cupru 18×1 poate fi folosita fara probleme in instalatii de incalzire, deoarece rezistenta sa la temperaturi foarte mari este deja recunoscuta. Mai mult decat atat, cuprul este un material foarte rezistent la foc, la inghet si dezghet, dar si la presiune.

Pentru ca stiu ca deseori am fluctuatii la nivelul presiunii atunci cand vorbim despre alimentare cu apa, era firesc sa caut un material care sa reziste acestor solicitari. Iar cuprul pare ca se descurca foarte bine in aceasta situatie, drept pentru care am optat pentru alegerea sa.

Cuprul este un material care nu fisureaza si care nu se deformeaza. Da, a fost un criteriu de alegere, desi in mod clar la interior nu voi avea probleme de acest gen. Insa pentru mine calitatea inseamna a raspunde tuturor cerintelor, deci si acest lucru a cantarit foarte mult.

Avand aceste idei in minte, am decis sa folosesc teava cupru 18×1 acolo unde instaltiile mi-au permis acest lucru, iar acolo unde acest lucru nu a fost posibil, am utilizat reductii pentru a ajunge la diametrul necesar.

Spre exemplu, in cazul ectralei termice am fost nevoit sa folosesc un diametru mai mic, pentru a putea creste presiunea apei, insa si in acest caz cuprul a fost materialul salvator.

Nu conteaza pentru ce obiectiv esti nevoit sa lucrezi. Pentru tine sau pentru alte proiecte, nu este relevant. Ce este insa important, este faptul ca niciodata calitatea nu ar trebui sa cada in plan secund, deoarece investitia in calitate si siguranta este cea mai buna alegere.