Cum sa gestionezi durerea dupa o operatie estetica

0
1943

Durerea si neplacerile sunt frecvente dupa interventia chirurgicala de marire a sanilor sau dupa orice alt tip de operatie estetica. Este foarte probabil sa te simti obosita si inflamata pentru cateva zile dupa operatie. De asemenea, este posibil sa apara o senzatie de arsura a mameloanelor timp de aproximativ doua saptamani, dar acest lucru va disparia odata ce se estompeaza invinetirea. Durea ascutita este, de asemenea, un eveniment comun dupa o interventie chirurgicala.

Cele mai multe dintre senzatiile de disconfort vor fi controlate de medicamentele prescrise pentru tine. Perioada de recuperare este de numai aproximativ trei zile pentru majoritatea pacientilor inainte de a reveni la activitatile de zi cu zi si au nevoie de un minim de medicatie pentru durere. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre durerea cu care te confrunti si ce poti face.

Motivele pentru care apare durerea

Exista cateva lucruri despre tine si despre operatia in sine care vor avea un impact asupra a cat de multa durere vei experimenta dupa: dimensiunea implanturilor: cu cat sunt mai mari cu atat mai mare va fi si durerea dupa operatie; pozitia implanturilor: cele plasate sub pectoral sau piept ranesc mai mult muschii. Acest lucru se datoreaza faptului ca tesutul se confrunta cu mai multe traume. Cu cat mai putine tesuturi sunt traumatizate si mai putina sangerare exista, cu atat mai mic va fi nivelul durerii post operatorii. Unii chirurgi raporteaza ca pacientele care sunt mame tind sa se planga ca se confrunta cu dureri mai mari. De asemenea, mamele care au trecut printr-o nastere si tumefactie a sanilor tind sa se recupereze mai repede decat pacientele care nu au avut inca copii.

Cum se obtine ajutor

Cel mai probabil chirurgul va prescrie medicamente pentru a va ajuta sa gestionati durerea. Daca nu primesti ajutor adecvat de la medicamentele prescrise, acesta poate fi un indiciu ca trebuie sa vezi chirurgul. Cu toate acestea, pilulele nu sunt singurul lucru pe care il puteti face pentru a face fata durerii. Ia in considerare urmatoarele optiuni: o pompa de durere. Este un dispozitiv care livreaza sedativele in zona automat timp de doua zile cand ai nevoie cel mai mult. Multi pacienti iau medicamentele contra durerii cu pompa, iar acest lucru ii ajuta sa treaca mai usor peste aceasta perioada. De asemenea, tinerea sanilor intr-un sutien chirurgical sau un bandaj elastic ajuta la reducerea durerii. Exercitiile fizice precum rotirea umerilor si intinderile pot ajuta in mod progresiv la intinderea muschiului pectoral.