Cum sa folosesti in siguranta resursele tale Bitcoin

0
1408

Cu siguranta, pentru cei care au auzit pentru prima oara de Bitcoin si monedele virtuale, termini precum Blockchain sau Bitcoin Wallet suna total ciudat. Odata ce vei incerca sa aprofundezi putin problema insa, vei constata ca lucrurile nu sunt atat de complicate.

Toate acestea iti vor conferi incredere in tranzactiile cu monede virtuale, astfel incat tu sa ai aceleasi sanse la profit precum restul care se ocupa cu acest lucru. Pentru aceasta insa, iti trebuie cateva informatii de baza, pe care va trebui sa ti le insusesti.

Cum pastrez banii virtuali?

Asemenea altor bani, precum cei in fizic sau cei electronici, si monedele virtuale au nevoie de un loc in care sa fie stocate. Spre deosebire insa de monedele clasice, acestea nu exista in fizic. Ele nu exista pe hartie, nu exista in conturi, nu sunt depuse in banci, asa cum ne-am obisnuit de-a lungul timpului. Toate acestea ti se par ciudate la prima vedere insa, in realitate, ele iti ofera o multime de avantaje.

Practic, nu mai esti constrans de regulile sistemului bancar clasic, in care ai parte de birocratie si de timpi de procesare care uneori iti intarzie planurile. Cu Bitcoin sau cu alte monede virtuale poti spune ca beneficiezi de bani la purtator in permanenta, putand cumpara lucruri si tranzactiona in mod instantaneu.

Caci, daca banii clasici, de hartie sau electronici pot fi mutati dintr-un cont in altul doar cu acceptul bancii si in timpul programului de lucru al acestora, cu Bitcoin, lucrurile stau total diferit. Practic, tot ceea ce ai nevoie pentru a tranzactiona Bitcoin este un calculator si o conexiune la internet.

Nu e nevoie nici de conturi bancare, nici de depozite speciale. Aceasta pentru simplul fapt ca monedele virtuale nu sunt depozitate undeva. Putem spune ca, practic, ele nici nu exista. Tot ceea ce avem sunt tranzactii si urme ale acestora lasate in spatiul virtual.

Tranzactioneaza sigur, pe BitWin.ro

Unul dintre site-urile pe care poti efectua in siguranta tranzactii online de Bitcoin, Ethereum si alte monede virtuale este BitWin. Acesta iti ofera informatiile de care ai nevoie pentru a intra in lumea tranzactiilor de monede virtuale fara costuri mari si fara riscuri. In fapt, site-ul preia aceasta responsabilitate pe umerii sai, oferindu-ti in schimb consultanta si informatiile de care ai nevoie.

Cat priveste tranzactiile in sine, nu trebuie sa iti faci prea mar griji. Este greu ca altcineva sa intre in portofelul tau virtual si sa faca tranzactii in locul tau. Aceasta pentru simplul fapt ca singurul mod in care poti avea acces la bani este un portofel virtual. Acesta beneficiaza de o cheie de acces, pe care doar tu o poti accesa. Aceasta poate fi securizata si dublata, astfel incat sa aveti acces in permanenta si, totodata, sa ii puteti transfera usor oriunde in lume.