Cum sa faci ca piesele auto ale masinii tale sa dureze mai mult?

0
1473

Reparatiile auto sunt in continuare la fel de scumpe in functie de modul in care iti tratezi masina. Totusi, cel mai important factor raportat la reparatiile autoturismului tau sunt interventiile care nu au eficienta pe termen lung. Poti gasi magazine de piese auto originale si accesorii precum statii cb miltech.

Este un lucru foarte nefericit ca masinile nu sunt facute sa reziste la nesfarsit desi preturile uriase la care le achizitionam sunt infioratoare.

Totusi, toate componentele auto ale unei masini de obicei se defecteaza cam dupa cinci – zece ani, si este necesar sa pornim in calatoria inlocuirii fiecarei piese auto miltech de sub capota cu exceptia motorului.

Cu toate acestea sunt cateva metode prin care ne putem asigura ca partile componente ale autoturismului vor functiona eficient  mult mai mult timp si trebuie doar putina grija si atentie pentru ca acest lucru sa se intample.

Primul lucru la care trebuie sa fim atenti cand este vorba despre intretinerea preventiva a autoturismului, este intelegerea faptului ca toate componentele unei masini au propria voce care se alatura unele altora intr-un cel mai placut cantec de pe pamant. Atunci cand una dintre piesele auto se defecteaza, cu siguranta ii veti simti sunetul in dezacord cu celelalte.

Intretinerea preventiva este cheia, iar problema principala pe care oamenii o uita esta ca uleiul trebuie schimbat in general la 5000 de kilometri sau la fiecare trei luni. Chiar daca este una din lectiile de baza care trebuie invatate, ati fi surprinsi cat de multi oameni uita de ea sau nici macar nu au vreo idee de acest lucru.

Rolul uleiului la un autoturism este de a lubrifia toate elementele motorului astfel incat ele sa aiba o durata de viata mai indelungata, el face ca motorul sa mearga mai silentios si mai usor si ajuta la reducerea consumului de combustibil.

Exista multe metode prin care sa te asiguri ca vei schimba uleiul la un an, iar cea mai populara dintre ele este lipirea unui sticker pe marginea portierei sau pe parasolar, lucru pe care majoritatea service-urilor auto il fac deja.

O alta metoda prin care iti poti pastra masina in bune conditii, si in felul acesta implicit si piesele ei, este de a-i face cate o verificare din cand in cand. Sa astepti pana in ultimul moment, atunci cand masina nu va mai porni, nu e cel mai optim mod in care iti poti feri autoturismul de uzura si defectiuni.

Metoda cea mai buna este de a face o verificare macar o data pe an masinii dumneavoastra, lucru care va asigura ca toate partile ei componente functioneaza in conditii optime.

Tineti cont ca toate piesele auto se uzeaza si ca sunt mari sanse ca o piesa uzata sa duca la uzarea sau defectarea altor piese.

In cazul in care inlocuiti anumite piese la masina dumneavoastra aveti grija sa verificati din cand in cand piesele inlocuite pentru a va asigura ca nu sunt de o calitate indoielnica si ca ele nu vor provoca distrugerea unor piese originale ale masinii.

E nevoie de putin timp, ca o piesa nou inlocuita sa isi formeze uzura necesara unei functionari optime in simbioza cu restul componentelor.

Acestea fiind spuse, prin aceste cateva metode simple va puteti asigura ca masina precum si componetele sale vor avea o viata mai lunga, va veti asigura de confortul dumneavoastra printr-o folosire eficienta a masinii. Nu asteptati pana in ultima clipa pentru a repara o problema.